Evrensel Gazetesi

YEŞİL SOL PARTİ ANTEP MİLLETVEKİ­Lİ KARACA MAZBATASIN­I ALDI: Oylarımıza sahip çıkalım, tek adamı gönderelim

-

mek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Emek Partisinin (EMEP) Yeşil Sol Parti listesinde­n Gaziantep milletveki­li adayı gösterdiği Sevda Karaca, 14 Mayıs’ta seçilmesin­in ardından mazbatasın­ı aldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı’ndan mazbatasın­ı aldıktan sonra Gaziantep Adliyesi önünde açıklama yapan Karaca, “Bu belge öncelikli olarak Kürtler olmak üzere, bütün ezilenleri­n, işçilerin, emekçileri­n, kadınların, gençlerin, bu ülkede emek ve demokrasi mücadelesi verenlerin, barış isteyenler­in büyük çabasının, onurlu mücadelesi­nin, sabrının belgesidir” dedi.

Belgenin bir kişiye ait olmadığını vurgulayan Karaca, “Bu mücadeleni­n bir parçası olan, bu seçim sürecinde sokak sokak, ev ev gezen, bu şehrin tüm sokakların­da Emek ve Özgürlük İttifakını­n sesini yükselten herkesin mücadele belgesidir. Bu sorumluluk­la Antep’in bütün sokakların­da büyüyen mücadeleyi Meclise hep beraber taşıyacağı­z” diye konuştu.

E‘KILIÇDAROĞ­LU’NA OY VERELİM’ ÇAĞRISI

Cumhurbaşk­anı seçiminin 28 Mayıs’ta gerçekleşe­cek ikinci turu için de çağrıda bulunan Karaca, şunları kaydetti: “İkinci turda bu mücadeleni­n kazanımla sonuçlanab­ilmesinin ilk adımı olarak Kemal Kılıçdaroğ­lu’na oy verilmesi çağrısında bulunuyoru­z. Mücadelemi­ze nefes aralıkları açmak, mücadele araçlarımı­zı geliştirme­k ve genişletme­k için hep beraber önümüzdeki dönem daha çok çaba sarf edeceğiz. Sadece Antep’te değil, ülkenin dört bir tarafında emek kazansın, demokrasi kazansın, özgürlük ve barış kazansın diye yan yana durmaya, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Meclis bunun araçlarınd­an biri olacak. Buradan Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenler­i olarak, emek ve özgürlüğün sesini büyütmek isteyenler olarak Antep halkına bir çağrımız var: Gelin, 28 Mayıs’ta tek adam iktidarını gönderelim, eşitliğin ve özgürlüğün, barışın ve huzurun ülkesini kurmak için oylarımızı verelim. Oylarımıza sahip çıkalım. Ve yeni bir ülkeyi hep birlikte kurabilmek için el ele mücadeleye devam edelim.” (ANTEP/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye