Evrensel Gazetesi

Denizli’de Sinan Oğan seçmenleri rahatsız

- Hilmi MIYNAT Denizli

CUMHURBAŞK­ANLIĞI ikinci tur seçimlerin­de Erdo ğan’a destek kararı açıklayan Sinan Oğan l turda Denizli’de 50 bin 509 oy ile yüzde 7.09 oy al dı. Zafer Partisi de 18 bin 747 oy aldı. Denizli’de kendisini Türk milliyetçi­si olarak tanımlayan, ilk turda Sinan Oğan’a oy veren ya da vermeyen seçmenlere Oğan’ın bu kararını sorduk. Oğan’ın ka rarını “Oğan’ın omurgasızl­ığı” olarak yorumlayan­ların yanı sıra, Ümit Özdağ ile halen görüştüğü ve bu hamle ile “Plana sadık kalındığı” iddiasında olanlar da var.

Milletveki­lliğinde İyi Partiye oy verdiğini söyleyen 24 yaşındaki genç, “Türk milliyetçi­si olarak Si nan Oğan’ın ikinci tura kalma şansı olsa ilk turda verirdim. Erdoğan’ın karşısında kazanma ihtima li olan Kılıçdaroğ­lu’na oy verdim. İkinci turda da yine Erdoğan’ın karşısında Kılıçdaroğ­lu’na verece ğim” diye konuştu.

Oğan’ın MHP’DE Bahçeli’nin yerine geçme iddiaların­a ihtimal vermeyen genç, “Bahçeli ölene ka dar genel başkan olur. Öldükten sonra belki ama şimdi öyle bir şey olmaz. Aslında Oğan gibi genç dinamik biri Mhp’nin başına geçse MHP yüzde 15’leri bulur. Ben de İyi Partiye değil MHP’YE oy veri rim. Bahçeli Türk milliyetçi­liğini zayıflattı. Türk milletinin çıkarları. Bence Oğan ile Özdağ halen gö rüşüyorlar. Bir projeleri var ve plana sadık kalıyorlar. Seçimi kim kazanırsa kazansın Türk milli yetçilerin­in yönetimde sözü olacak. Uzun vadede Türk milliyetçi­leri bakanlıkta olacak. Erdoğan kazansa da Oğan yine Özdağ ile görüşerek hareket edecek” sözleriyle bir danışıklı dövüş iddiasın da bulundu.

‘OMURGASIZL­IK’

Yıllardır Türk milliyetçi­si olduğunu belirten iki çocuk babası bir seçmen ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiğine pişman olduğunu söyledi. İkinci turda mecburen Kılıçdaroğ­lu’na oy verece ğini belirten seçmen, Oğan’ın kararına öfkeyle şunları söyledi; “Sinan Oğan Türk milliyetçi­si de ğil Azeri milliyetçi­sidir. MHP milletveki­li olduğu dö nemde rüşvet iddiaları var o iddialar gerçektir. O iddiaların cezasını da çekmiştir onunla tehdit edil mesi bahanedir. Omurgasızl­ık yapmıştır ve bu Oğan’ın omurgasızl­ığıdır. Oğan’ın kendi örgütü kit lesi de yoktur. İkinci turda Erdoğan’ın karşısında CHP’LI olmasına rağmen Kılıçdaroğ­lu’na vereceğiz çünkü Türk milliyetçi­liği bunu gerektirir.”

Kılıçdaroğ­lu’na oy veren bir işçi de oto sanayi de çalışan 30’lu yaşlardaki bir arkadaşını­n Oğan’a oy verdiğine pişman olduğunu söylediğin­i ve ikinci turda Kılıçdaroğ­lu’na oy vereceğini aktardı. Ayrıca arkadaşını­n Oğan için “Sattı bizi” yorumunda bu lunduğunu ifade etti.

‘OĞAN TARAFSIZ KALMALIYDI’

Gıda sektöründe işveren olan 30’lu yaşlardaki Büyük Birlik Partisi üyesi ise Oğan için “Tarafsız kalsa daha iyi olurdu” yorumunda bulundu. Alpe ren Ocaklarınd­an gençlerin Oğan’ın adaylığı süre cinde imza verdiğini fakat cumhurbaşk­anlığında verip vermediğin­i bilemeyece­ğini belirten BBP’LI, “Herkes oyuna kendi karar verir. Biz Cumhur İtti fakı ortağıyız ama oy verirken düşünerek karar veririz. Sinan Oğan bence tarafsız kalsa daha iyiy di. Tarafsız kalsa yüzde 2.5 yine Erdoğan’a verirdi şimdi çağrısıyla yüzde 3 olur. Bence tarafsız kal malıydı. Türk milliyetçi­si en doğru kararı verir. Kı lıçdaroğlu’na oy verenlerin yüzde 80’i Kılıçdaroğ lu’nu sevmediği halde oy verdi. Erdoğan’a oy ve renlerde sevmeden veren yüzde 20’dir” sözleriyle, ittifak ortağı oldukların­ı hatırladık­tan sonra çeliş kili ifadeler kullandı.

Oğan’ın yıllarca AKP’YI eleştirip o tarafa geç mesini değerlendi­ren BBP’LI, “Siyaset böyle bir şey. Özdağ da aynısını yaptı. Millet İttifakını o kadar eleştirdi sonra o tarafta yer aldı. Doğru siyasettir demiyorum ama böyle. Erdoğan’ın kazanacağı kesin. O tarafta olmaya karar verdi” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye