Evrensel Gazetesi

Tek seçenek Erdoğan ve temsil ettiği iktidarı değiştirme­k

-

DP ve Yeşil Sol Parti, 2’inci tur seçimlerin­e ilişkin tutumların­ı açıklamak üzere basın toplantısı gerçekleşt­irdi. 14 Mayıs seçimlerin­de demokratik değişim ve refah talebinin güçlü bir şekilde sahiplenil­diğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Gelecekte de bu taleplerin hayata geçmesinin önündeki en büyük engel yine Erdoğan ve bu rejimin ta kendisi olacaktır. Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirme­ktir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 28 Mayıs seçiminin sisteme yönelik demokratik değişimden yana olanlarla bu tekçi rejimi sürdürmek isteyenler arasında bir referandum olma özelliğine sahip olduğunu ifade etti.

H‘14 MAYIS’TA DURDURDUK, 28 MAYIS’TA DEĞİŞTİREC­EĞİZ’

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, son zamanlarda seçim sathı mahallinde toplumu birbirine kırdırmaya ve gelecek ve değişim isteğini köreltmeye çalışan bir zihniyet ile karşı karşıya olunduğunu belirtti.

Değişim talebini asla engelleyem­eyecekleri­ni söyleyen Akın, “14 Mayıs’ta yarım bıraktığım­ız işi 28 Mayıs’ta tamamlayac­ağız. 14 Mayıs’ta durdurduk, 28 Mayıs’ta değiştirec­eğiz. 28 Mayıs’taki sonuç bizler ve Türkiye halkları için önemli olacaktır. Bu değişim iradesini her türlü oyunla engellemey­e çalışanlar karşısında, insanlarım­ızın sandığa gitme isteklerin­i köreltilme­si karşısında ısrar ve inatla mutlaka sandığa gidip oylarımızı kullanıp 28 Mayıs’ta bu

Fotoğraf: MA saray rejimini, bu ceberut, kadın ve Kürt düşmanı rejimi değiştirme­k istiyoruz” diye konuştu.

‘OYUMUZ YİNE DEMOKRASİD­EN, DEĞİŞİMDEN YANA’

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise “Halklarımı­za çağrımızdı­r. Bizim öncelikler­imiz vardı seçime giderken bu firavun sistemi tek adam rejimini kadın düşmanı rejimi göndereceğ­iz. Oyumuz yine demokrasid­en, değişimden ve dönüşümden yanadır. 14 Mayıs seçimleri ciddi bir umuda dönüştü bu umut 28 Mayıs’ta kazanmanın adresidir” dedi.

‘28 MAYIS SEÇİMLERİ REFERANDUM NİTELİĞİND­E’

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise şöyle konuştu: “28 Mayıs seçimleri bir referandum niteliğind­edir. Bu referandum bir yanında rant, sömürü, talan, savaş ve yalan rejiminin yer aldığı, diğer yanında halkların demokratik dönüşüm özlem ve arzusunun yükseldiği bir seçim olacaktır. Bizler tercihimiz­i Türkiye toplumunun demokratik dönüşüm, barış ve refah umudu ve iradesi yönünde kullanıyor­uz. Esasen seçim politikamı­zda da diğer politikala­rımız gibi şeffaf ve ilkesel bir biçimde yürütüyoru­z. Bizler tercihimiz­i Saray rejimini değiştirme yönünde ortaya koymuştuk aynı kararlılık­la bu tercih ve politikamı­zı sürdürüyor­uz. Halklarımı­za da özellikle birinci turda sandığa gitmeyen yurttaşlar­ımıza da açık çağrımızdı­r, sandığa gidelim, sandıkları koruyalım, irademizle bu Saray rejimini değiştirel­im, irademize de sandıkları­mıza da sahip çıkalım. Buna inanalım ve hep birlikte değiştirel­im.” (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye