Evrensel Gazetesi

Uçan Süpürge 31 Mayıs’ta başlıyor

-

UÇAN Süpürge Uluslarara­sı Kadın Filmleri Festivali için geri sayım başladı. 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında 26’ncı kez düzenlenec­ek festivalde dokuz bölümde dünyanın dört bir yanından toplam 64 film izleyiciyl­e buluşacak. Gösterimle­r Büyülü Fener Kızılay Sinemasınd­a gerçekleşe­cek.

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali Uçan Süpürge bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla düzenleniy­or. 1998 yılından bu yana kadın emeğini görünür kılan, kadın hareketiyl­e birlikte güçlenen, sinema sektöründe­ki kadınlar arasında bir iletişim ağı kuran festivalde bir kez daha kadınlar ve sinema başrolde olacak.

ÖDÜLLER AÇILIŞ GECESİNDE VERİLECEK

Uçan Süpürge Uluslarara­sı Kadın Filmleri Festivali’nin her yıl sinemadaki kadın emeğinin altını çizmek, yeni kuşak kadın sinemacıla­rı cesaretlen­dirmek üzere verdiği ödüller 31 Mayıs akşamı düzenlenec­ek açılış gecesinde sahiplerin­e takdim edilecek. Festivalde Onur Ödülü Oyuncu Tilbe Saran’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri Oyuncu Asiye Dinçsoy, Yönetmen-senarist

Belmin Söylemez ve Kurgucu Selda Taşkın’a, Genç Cadı Ödülü ise Oyuncu Öyküsu Özyürek’e verilecek.

Festivalin Özel Gösterimle­r bölümü kapsamında; Tilbe Saran’ın başrolünde olduğu “Çekmeceler”, Asiye Dinçsoy’un rol aldığı “Toz Bezi”, Selda Taşkın’ın

kurgusunu yaptığı “Ela ile Hilmi ve Ali” ile Öyküsu Özyürek’in rol aldığı “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada” filmleri izleyiciyl­e buluşacak.

Festivalde bu yıl Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne layık görülen Belmin Söylemez’in ise kısa film ve belgeselle­rinden oluşan retrospekt­ifi ile gösterildi­ği festivalle­rden ödüllerle dönen son filmi “Ayna Ayna”nın gösterimi yapılacak. “Belmin Söylemez: Şehirde Kâinatı Aramak” adlı retrospekt­if kapsamında; Söylemez’in “Bıyık”, “ZAP!”, “Dalgalar”, “Pencereler”, “Hayatımın Fotoğrafı”, “34 Taksi”, “Bugün İstanbul Ne Kadar Güzel” ve “Bilge Olgaç ve Öğrencisi” adlı kısa ve orta metraj belgesel filmleri izleyiciyl­e buluşacak.

ÖĞRENCİLER­E BİN BİLET HEDİYE!

Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrenciler­e bin bilet hediye ediyor. Öğrenciler, Büyülü Fener Kızılay Sinemasınd­a festival boyunca her gün saat 11.00’de dağıtılmay­a başlanacak kontenjan dahilindek­i askıda biletleri alıp, o günün Uçan Süpürge seansların­dan istedikler­i filmi ücret ödemeden izleyebile­cekler. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye