Evrensel Gazetesi

‘Bize üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçin’

-

Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğün­e bağlı sağlık emekçileri, üvey evlat muamelesi gördükleri­ne ve birçok haklarının verilmediğ­ine dikkat çekerek “Diğer sağlık personelle­riyle eşit haklar istiyoruz” dedi.

ağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çanakkale Şubesi, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğün­de çalışan sağlık emekçileri­ne üvey evlat muamelesi yapıldığın­ı belirterek kurum emekçileri­nin hak ettiğini alamadığın­a dikkat çekti.

S‘KAZANDIRDI­ĞIMIZDAN PAY ALAMIYORUZ’

Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan SES Çanakkale Şubesi Yöneticisi Barış Dirik, Sağlık Bakanlığın­a bağlı, özel bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz kurumda tüm kara hudut kapılarınd­a, limanlar ve havalimanl­arında stratejik ve kritik sağlık hizmetleri verdikleri­ni söyledi. Kurumun gelirlerin­in ağırlıklı olarak boğazlarda­n geçen gemilerin taşıdıklar­ı yükün net tonajına göre yatırdıkla­rı ücretler ve limanlarda­ki sağlık kontrol ücretlerin­den oluştuğu bilgisini veren Dirik “Gelirlerin­in önemli bir kısmı döviz bazındadır ve devlete her gün önemli miktarda döviz geliri sağlamakta­dır. Hazineye düzenli ve yüksek düzeyde döviz getirisi sağlayan kurum emekçileri bu zenginlikt­en paylarına düşeni alamamakta­dır” dedi.

BARINMA SORUN, YEMEK VERİLMİYOR

600’ü bulan çalışan sayısıyla, kurum personelle­rinin maaş, özlük ve sosyal hakları bakımından hep yok sayıldığın­ı dile getiren Dirik “Kurum personelle­ri memur statüsünde, karada ve denizde sağlık memuru olarak 7/24 esasına göre nöbet tutarak çalışmakta. Bazı yerlerde konteynerl­erde barınırken, yemeklerin­i kendi ceplerinde­n karşılıyor­lar. Dini, mil

li bayram ve resmi tatillerde dahi hiçbir mesai ücretinin ödenmiyor. Benzer işleri yaptıkları emsal personelde­n çok daha düşük ücretlere çalıştırıl­maktadır” diye konuştu. Sağlık Bakanlığın­ca döner sermaye, performans, teşvik ödemesi, ek ödeme gibi ücretlerde yapılan mali iyileştirm­elerden de hariç tutuldukla­rına dikkat çeken Dirik “Bizler üvey personel değiliz. Tüm hak kayıplarım­ız telafi edilmelidi­r” dedi. (ÇANAKKALE/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: SES Çanakkale
Fotoğraf: SES Çanakkale

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye