Evrensel Gazetesi

Sistematik istismar davasında 23 sanığa ceza

-

ZONGULDAK’TA 14 ve 16 yaşların daki 2 kız çocuğuna sistematik cinsel istismarda bulunmakta­n yargılanan 12’si tutuklu, 23 sanık hakkında top lam 383 yıl 29 gün hapis cezası verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl nisan ayında 14 ve 16 ya şındaki iki kız çocuğunun fuhşa sü rüklendiği ve cinsel istismara maruz kaldığı ihbarı üzerine operasyon yaptı. Operasyond­a gözaltına alınan 23 kişiden 14’ü tutuklandı.

23 şüpheli hakkında Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­de dava açıldı. Sanıklarda­n 2’si mahkeme aşa masında tahliye edildi. Önceki duruş malarda sanıklar, kız çocukların­ın yaş larını büyük söyledikle­rini ve 18 yaşın dan büyük göründükle­rini öne sürdü.

Sanıklar, davanın karar duruşma sında hakim karşısına çıktı. Mahke me heyeti, sanıklarda­n küçük kızları fuhşa yönlendird­ikleri belirtilen Üni versite Öğrencisi Hazalnaz Kızılır mak ile Nazlıcan Bağlasan’a “çocu ğun nitelikli cinsel istismarı ve insan ticareti” suçlarında­n 33 yıl 14’er ay hapis cezası verdi. Erdinç Yalçın, Ci han Ermiş, Yıldıray Durmaz hakkında ise “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma” suçlarında­n 23 yıl 1 ay 15’er gün hapis cezası verildi.

“Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyette­n yoksun kılma” suçunu işlediği sabit görülen Oğuzhan Kaya’ya bu suçlardan 19 yıl hapis cezası verildi.

Nuri Karaaslan ise “Çocuğun ni telikli cinsel istismarı ve hürriyette­n yoksun kılma” suçundan 23 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Tutuklu 12 sanıktan 5’i ceza alıp, tutuklu bulundukla­rı süre göz önü ne alınarak tahliye edildi. 8’i tutuklu 23 sanık hakkında çeşitli suçlardan toplam 383 yıl 29 gün hapis cezası verildi. (Zonguldak/dha)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye