Evrensel Gazetesi

‘Oyunlara gelmeyelim, sandık başında olalım’

-

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 28 Ma yıs’ta sandıklara giderek değişim ve dönüşüme katkı sunulmasın­ı istedi. Kürt Siyasetçi Ahmet Türk ise “Oyuna gelmemek ve bu seçimde bir bütün olarak sandık başında olmamız lazım” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Bul dan, Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, Yeşil Sol Parti Milletveki­lleri Cengiz Çandar, George Aslan, Sevilay Çelenk ve Meh met Kamaç, Kayapınar ilçesinde bulu nan bir otelde gazetecile­rle bir araya geldi. İkinci tur öncesi çağrı yapan Bul dan, “İkinci turda oylarımızı kullana lım, sandığa gidelim. Birinci turdaki irademizi ve kararlılığ­ımızı bir kez daha ikinci turda da gösterelim. Erdoğan’ın bu seçimleri kazanması toplumun bir kez daha nefessiz kalmasına vesile ola cak. Erdoğan gittiği takdirde toplum tekrar nefes almaya başlayabil­ir” dedi.

‘ÖZDAĞ’IN NE DEDIĞINE BAKMIYORUZ’

Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğ­lu’na des teği ve imzalanan protokol hakkında da konuşan Buldan “Biz Ümit Özdağ’ın ne dediğine bakmıyoruz. Ümit Öz dağ’ın ırkçı ve faşist söylemleri­ne asla takılmıyor­uz. Bizim için esas olan, Sa yın Kılıçdaroğ­lu’nun topluma vermiş olduğu sözlerdir” dedi. Ahmet Türk ise son günlerde milliyetçi söylem üzerin den ilerleyen tartışmala­rın Kürt halkını kaygılandı­rdığını ancak sandığa gitme nin büyük önem taşıdığını ifade etti: “Bizim mücadelemi­z şahıslarla ilgili de ğil. Son dönemde milliyetçi­lik üzerin den dönen tartışmala­r halkımızda kaygı yarattı. Sakın oyuna gelmeyin, protesto etmeniz durumunda Erdoğan’ın değir menine su taşımış olacaksını­z. Ya faşiz me destek vereceğiz ya da Türkiye’nin nefes alabileceğ­i bir süreci yaşatacak bir adaya oy vermek durumunda yız.” (Diyarbakır/ma)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye