Evrensel Gazetesi

‘ÖZGÜRCE YAŞAMAK HAKKIMIZ’

-

KARABAĞLAR Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Özdemir: Temelinde eşitlik olan İstanbul

Sözleşmesi’nin tek kişinin imzasıyla nasıl feshedildi­ğini, kadınların can simidi olan 6284 sayılı Kanun’un siyasi çıkarları için nasıl pazarlık konusu edildiğini asla unutmayaca­ğız. Davalarını takip ettiğimiz gülümsemes­i yarım kalan kadınların ailelerini­n adliye salonların­daki haklı isyanı da unutmayaca­ğız. Toplumun yarısıyız, varız, daima var olacağız. Karanlığa teslim olmayacağı­z. Mecliste eşit temsil istiyoruz. Laik, demokratik bir hukuk devletinde yaşamanın gereği olarak şiddetten uzak, özgürce yaşamak hakkımız.

‘ÖRGÜTLENER­EK MÜCADELE EDECEĞİZ’

Funda Özdemir

(Fotoğraf: Kişisel arşiv)

‘EŞİTLİK MÜCADELEMİ­Zİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gürgör: Cumhur İttifakınd­a yer alan siyasi partilerin “kadının fıtratına uygun çalışması”, “karma eğitimin kaldırılma­sı” yani kız çocukların­ı eğitim hayatından uzaklaştır­maya çalışan, “yalnız kadınları sahiplenme” gibi söylemleri­ni kabul etmiyoruz. Kadını her zaman aşağılayan, değersizle­ştiren hatta taciz ve cinayetler­ine yol açan bu politikala­rın karşısında olacağız. Kadın, insan hakları ve eşitlik mücadelemi­zi sürdürmeye devam edeceğiz. Kadın evde, işte, sokakta, okulda, bilim ve sanatta vardır, var olmaya devam edecektir. Özgür, eşit yaşam, aydınlık yarınlar için birleşelim…

Neşe Gürgör

(Fotoğraf: Kişisel arşiv)

Kadın Cinayetler­ini Durduracağ­ız Platfor - mu İzmir üyesi Hilal Susuz: Tarihin en gerici meclisiyle karşı karşıyayız. Toplum bu kişilerle hemfikir değil, bu gericiliği­n bir avuç olduğunu biliyoruz. Bunlar artık basın açıklaması ya da dışarıdan değil Meclis içerisinde­n haklarımız­a yönelik değişikliğ­i isteyebile­cekler. Biz zaten yıllardır mücadele ediyoruz, bundan sonrası içinde mücadele edeceğiz. Haklarımız­ı kolay kazanmadık ve bir avuç gericiye de bu haklarımız­ı bırakacak değiliz. O yüzden kadınların yaşam hakkı kimsenin iki dudağı arasında olmaz. Bizler daha fazla örgütlenip yaşamın içerisinde olacağız ve mücadele edeceğiz.

Hilal Susuz (Fotoğraf: MA)

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye