Evrensel Gazetesi

Erdoğan defalarca uyarılan Kanal İstanbul’da ısrarcı

ÇEVRE MÜHENDİSLE­Rİ ODASI İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI BEYAZ:

- Nisa Sude DEMİREL İstanbul

Seçim öncesi bir canlı yayına katı lan AKP’LI Cumhurbaşk­anı Erdo ğan, projeyi muhalefeti­n engelle diğini söyleyerek “Kanal İstan bul’un her iki yakasında da lüks konutlar yapılacak. Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul’la ilgili adımları ata cağız” ifadelerin­i kullandı. Hükümetin Ka nal İstanbul projesi inadını değerlendi­ren Çevre Mühendisle­ri Odası İstanbul Şube Başkanı Selahattin Beyaz, “Projenin yapıl ması için tek bir neden varsa eğer, yapıl maması için yüzlerce, binlerce neden var. En büyük gerekçeler­den bir tanesi de su havzaların­da İstanbul suyunu yok edecek konutlaşma projesi” dedi.

PROJE İSTANBUL’U SUSUZ BIRAKACAK

İktidarın Kanal İstanbul projesini hiç gündemden düşürmediğ­ini ifade eden Be yaz, “Hatta Çevre Bakanlığın­ın sayfasında da o bölgede Kanal İstanbul civarında ya pılacak işlerle ilgili bir sürü yeni projeler ve değişiklik­ler oluyor. Yani bu Kanal İs tanbul’la ilgili gündem düşmedi aslında ve vazgeçmeye­cekler gibi gözüküyor” ifadele rini kullandı. İstanbullu kanal projesini eylemlerle protesto etmişti. (Fotoğrafla­r: Evrensel)

Kanalın İstanbul’un su ihtiyacını­n karşı lanmasında ciddi sıkıntılar yaratacağı­nın altını çizen Beyaz, “Sadece su değil, ciddi bir nüfus artışına sebep olacak. Su mikta rını azaltıp, su ihtiyacını arttırmak sıkıntı lara neden olacak. Atık su ve atık yükü ar tacak, dolayısıyl­a Trakya’daki yer altı suyu da bundan etkilenece­k ve bütün yer altı sularını yok edecek” diyerek acilen proje den vazgeçilme­si gerektiğin­i tekrarladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye