Evrensel Gazetesi

Gökhan Bozkır’ın özgürlüğü birkaç gün sürdü

- Özer AKDEMİR

Hablemitoğ­lu davasından tahliye edilen Nuri Gökhan Bozkır, IŞİD’E yasa dışı silah satışı ile ilgili dosyadan tutuklandı.

ANKARA’DAKI evinin önünde öldürülen Dr. Necip Hablemitoğ­lu suikastı davasında geçtiğimiz günlerde tahliye edilen tutuklu 6 sandıktan Nuri Gökhan Bozkır’a kamuoyunda “soğan tırları da vası” olarak bilinen dosyadan 21 yıl 9 ay hapis ce za verildi. Bozkır tutuklanar­ak cezaevine konuldu.

IŞİD’E PATLAYICI GÖTÜRÜYORL­ARDI

Şanlıurfa Akçakale’de 2015 yılı eylül ayında so ğan kamuflajıy­la IŞİD’E bomba yapımında kulla nılan infilaklı fitil taşıyan tır ile ilgili açılan dava basına “soğan tırları davası” olarak yansımıştı. Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesin­ce 9 şüpheli hakkında IŞİD’E silah sağlama, örgüt üyeliği, teh likeli maddelerin izinsiz olarak bulundurul­ması veya el değiştirme­si suçlarında­n dava açılmıştı.

Hakkında açılan bu davadan sonra Eski Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı (ÖKK) Yüzbaşısı Nuri Gökhan Bozkır, Ukrayna’ya kaçmıştı. Bozkır 2006 yılında kamuoyunda “sauna çetesi” olarak bilinen mafya grubu ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra

Türk Silahlı Kuvvetleri­nden ihraç edilmişti.

Soğan tırları davası devam ederken Ukrayna’ya kaçan Bozkır, burada Necip Hablemitoğ­lu suikas tı ile ilgili Gazeteci Zihni Çakır’a itiraflard­a bu lunmuştu. Bozkır’ın bu itirafları­ndan sonra sui kastla ilgili olarak ÖKK içinde görev yapmış as kerler, “Gülen Cemaati” yöneticile­ri ve silah tica reti yaptığı ileri sürülen kişiler hakkında soruştur ma açılarak tutuklama kararları verilmişti.

Bozkır, suikastı o dönem ÖKK Muharebe Ara ma Kurtarma (MAK) Komutanı Albay Levent Göktaş’ın emri ile Ökk’den bir ekibin gerçekleş tirdiğini, kendisinin de gözcülük yaptığını ileri sür müştü. Bozkır suikastta tetiği ise ÖKK Yüzbaşısı Tarkan Mumcuoğlu’nun çektiğini iddia etmişti.

MİT’İN İŞKENCESİ VE GERİ ALINAN İTİRAFLAR

Suikast davası açıldıktan sonra hakkında kır mızı bülten çıkarılan Bozkır bulunduğu Ukray na’dan iade edilmişti. MİT tarafından bir tabutun içinde getirildiğ­ini ve 20 gün çok ağır işkenceler gördüğünü ileri süren Bozkır, mahkeme aşama sında Hablemitoğ­lu suikastı ile ilgili ifadelerin­in hepsini geri almıştı. Bozkır, ifadelerin­i Gazeteci Zihni Çakır’ın yönlendirm­esi ile oluşturduğ­unu iddia etmişti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye