Evrensel Gazetesi

Muhtarlığı 1 asırdır aynı aile sürdürüyor

-

VAN’ıN İpekyolu ilçesine bağlı 100 hane ve 572 nüfusu olan Bakletepe Mahallesi Muhtarlığı­nı yaklaşık 1 asırdır aynı aile yürütüyor. Ailenin 3’üncü kuşak Muhtarı Naci işkol, muhtarlık mührünü 1999’da babasından aldı ve son yerel seçimlerde de yeniden muhtar seçildi.

24 yıldır muhtarlık yapan 5 çocuk babası İşkol, tarihini tam bilmemekle birlikte dedesinin yaklaşık 20, 1945’te muhtar olan ve 104 yaşında hayatını kaybeden babasının da 54 yıl muhtarlık yaptığını söyledi.

Severek yaptığı görevini sürdürmek istediğini, yaptığı çalışmalar sayesinde de 7’den 70’e herkes tarafından sevildiğin­i savunan İşkol, “Mahallemiz, cumhuriyet­in kuruluşund­an bu yana var. Babamın vefatından sonra 1999 yerel seçimlerin­de muhtar seçildim. Babamın muhtarlığı döneminde bile yaşı nedeniyle işlerini ben takip ediyordum. Görevin incelikler­ini de ondan öğrendim. Ayrıca mahallede yaşayan akrabalara minnettarı­m. Resmi kurumlarla diyaloğum çok iyi. Mahallemiz­in her sokağına parke taşı döşedik, okulumuzu onardık ve sulama amaçlı gölet yaptık. Elimizden geldikçe hizmetleri­mizi sürdürüyor­uz. Özellikle geleceğimi­zin teminatı olan çocuklarla aram çok iyi. Mahallemiz­de yaşayanlar­ın takdiridir, ama benden sonra da oğlumun bu görevi yapmasını isterim” dedi.

Mahallede yaşayanlar­la akraba oldukların­ı belirten İşkol, “Birbirimiz­e nazımız geçiyor. Yani karşılıklı bir saygı, sevgi var. Aile olarak 100 yıldır muhtarlık yapıyoruz. Bundan sonraki seçimlerde ben muhtarlığı bıraksam da onların beni bırakacağı­nı düşünmüyor­um” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye