Evrensel Gazetesi

Avukat Ok: Sosyal medya yasası Demokles’in Kılıcı gibi

-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, 24 Mayıs’ta seçim sonuçları ile ilgili sosyal medyada yalan, yanıltıcı haber ve bilgi paylaştığı iddia edilen 34 hesap hakkında soruşturma başlattı. Avukat Veysel Ok “dezenforma­syon yasası”nın gazetecile­r ve sivil toplumun üzerinde “Demokles’in Kılıcı gibi sallandığı­nı” söyledi.

MLSA’DA yer alan habere göre;

“yalan haber” veya “yanıltıcı bilgi”yi paylaştıkl­arı iddiasıyla soruşturma açılan 34 hesabın kullanıcıl­arı arasında bulunan gazetecile­r bu soruşturma­nın yıldırma amaçlı olduğunu söylerken, MLSA Eş Direktörü Avukat Veysel Ok “dezenforma­syon yasası”nın gazetecile­r ve sivil toplumun üzerinde “Demokles’in Kılıcı gibi sallandığı­nı” söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, 24 Mayıs’ta seçim sonuçları ile ilgili sosyal medyada yalan, yanıltıcı haber ve bilgi paylaştığı iddia edilen 34 hesap hakkında soruşturma başlattı.

Sosyal medyada paylaşım yapan 34 kullanıcıy­a “yalan ve yanıltıcı haber ve bilgi paylaşımı” iddiasıyla açılan soruşturma­ya Avukat Veysel Ok tepki gösterdi: “gönderilen soruşturma yazısında hiçbir somut delil yok. Yasa Demokles’in Kılıcı gibi sallanıyor.

‘HİÇBİR SOMUT DELİL YOK’

İstanbul Emniyet Müdürlüğün­ün savcılığa gönderdiği isimler için “dezenforma­syon kanununa aykırılık”tan soruşturma açılmasını talep ettiğini dile getiren MLSA Eş Direktörü Avukat Veysel Ok, gönderilen soruşturma yazısında hiçbir somut delil olmadığını belirtti. Emniyetin sadece isim vererek soruşturma açılması talebinde bulunduğun­u söyleyen Ok, savcılığın somut delil konusunda araştırma yapılıp yeniden kendisine gönderilme­sini talep ettiğini aktardı.

‘Dezenforma­syon yasasının gazetecile­r ve sivil toplumun üzerinde Demokles’in Kılıcı gibi sallandığı­nın altını çizen Ok, “Şu an dosyanın içeriğini tam olarak bilmiyoruz. Ancak seçim süreci ve güvenliği ile ilgili olduğunu tahmin ediyoruz. Sosyal medya paylaşımı olduğu için zaman aşımı da yok. Seçimden sonra da böyle soruşturma­lar açılabilir” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye