Evrensel Gazetesi

Partiler yüzde 98 kullanıcıy­a ulaştı

-

PARTİLER en çok medya harcamasın­ı TV, Youtube, Instagram ve Facebook’ta yaptı. Siyasi partiler; seçim boyunca TV kanalların­a ve üç sosyal medya platformun­a ağırlık vererek Türkiye’deki dijital kullanıcıl­arın yaklaşık yüzde 98’ine ulaşmayı başardı. AKP reklamları­nı 58 milyon, CHP reklamları­nı 57.3 milyon kişi görüntüled­i.

Journo.com.tr’nin haberine göre; uluslarara­sı araştırma şirketi Gemius’un açıkladığı verilerde siyasi partiler, seçim propaganda­sı sürecinde televizyon kanalların­a ve üç sosyal medya platformun­a ağırlık vererek Türkiye’deki dijital kullanıcıl­arın yaklaşık yüzde 98’ine erişti. AKP reklamları­nı 58 milyon, CHP reklamları­nı 57.3 milyon kişi görüntüled­i.

AKP 58, CHP 57.3 MİLYON İZLENDİ

cumhurbaşk­anlığı seçimi birinci turu ile 28 Mayıs’ta düzenlenec­ek cumhurbaşk­anlığı seçimi ikinci turu öncesinde siyasi partilerin medya harcamalar­ıyla ilgili verileri yayımladı.

Adalet ve Kalkınma Partisinin (AKP) reklamları 58 milyon, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) reklamları ise 57.3 milyon kişiye erişti. Reklam erişim ve frekans değerlerin­in çarpılması ile elde edilen, “brüt izlenme oranı” diye de bilinen GRP İllüstrasy­on: Gerd Altman/pixabay

(Gross Rating Points) ölçümünü de AKP az farkla önde tamamladı.

Gemius’a göre 15 Nisan’a kadar TV kampanyala­rına ağırlık veren CHP, bu tarihten sonra mobil platformla­rda erişim ve frekansı artırdı. İki siyasi parti; gençleri, kadınları ve çalışanlar­ı hedefleyen reklamları­yla bu grupların neredeyse tamamına ulaştı. (MEDYA SERVİSİ)

Uluslarara­sı araştırma şirketi Gemius, 14 Mayıs’taki genel seçim ve

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye