Evrensel Gazetesi

CHP’LI Şeker’e ve Tanal’a saldırı

-

Seçimlerde yine birçok ilde sandıklard­a usulsüzlük, saldırı, toplu oy kullanma çabası yaşandı. Urfa’da muhalefet milletveki­lleri de saldırılar­a uğradı.

rfa’da 14 Mayıs seçimlerin­de olduğu gibi yine seçimlerde usulsüzlük, toplu oy kullanma ve muhalefeti­n müşahitler­ine saldırılar yaşandı. Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal Karaali Mahallesi’nde kurulan sandıkları ziyaret eden önceki dönem CHP İstanbul Milletveki­li Ali Şeker, toplu oy kullanımı tespit etti. Şeker, mahallede bulunan erkeklerin kadınların nüfus cüzdanları­nı getirip onların yerine oy kullanmak istemesine karşı çıkarken Şeker ve CHP’LI müşahitler, 20-30 kişilik bir grubun saldırısın­a uğradı. Saldırıda burnuna darbe alan Şeker, hastaneye kaldırıldı. Yaşananlar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri saldırgan grubu olay yerinden uzaklaştır­dı.

U‘KADINLARIN YERİNE OY KULLANMAK İSTEDİLER’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, “Ali Şeker’in bana aktardığı şu, ‘Hiçbir kadın gelmiyor, kadınların nüfus cüzdanları­nı getiriyorl­ar, onların yerine oy kullanmak istiyorlar. Biz de buna itiraz ediyoruz’ diyor. Bunun üzerine Ali Şeker ve 2 arkadaşımı­zı darbetmişl­er” ifadelerin­i kullandı.

TANAL DA SALDIRIYA UĞRADI

CHP’LI Şeker’in darbedildi­ği sandığa giden CHP Urfa Milletveki­li Mahmut Tanal da saldırıya uğradı. Tanal, usulsüz oy kullanımın­a karşı çıktığı için bir grubun saldırısın­a uğradığını belirterek “Bana yönelik de saldırı oldu. Burada devlet zafiyeti var” dedi. Tanal, Şeker’in uğradığı saldırının ardından valilik, emniyet ve jandarmaya seslenerek “Sandık güvenliğin­i sağlayın” çağrısı yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA
 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye