Evrensel Gazetesi

Sandık mücadeleye çağırdı

-

uhalefete dönük algı, manipülasy­on ve tehditlerl­e geçen süreçte 2. Tur Cumhurbaşk­anlığı seçimleri sonuçlandı. Cumhur İttifakını­n adayı Tayyip Erdoğan Yüzde 52 oy alırken muhalefeti­n adayı kemal Kılıçdaroğ­lu’nun oy oranı ise yüzde 48.

Seçim sürecinde devletin bütün gücünü kullanmakt­an çekinmeyen iktidar usulsüzlük­lerde sınır tanımadı. 28 Mayıs öncesi muhalefete yönelik medya sansürü ve seçim güvenliğin­e tehdit devam etti. Pankart yasağına, provokasyo­nlardan montaj görüntüler­e kadar iktidar seçimi kazanabilm­ek için her türlü oyunu sergiledi.

MERDOĞAN KISIKLI’DA: BÜYÜKŞEHİR ENDİŞESİ

Cumhurbaşk­anlığı ilk tur seçimlerin­de hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamayın­ca seçim ikinci tura kaldı. Cumhurbaşk­anı adaylarınd­an Recep Tayyip 2018 yılında aldığı 52.59’luk oy oranına, ikinci turda ancak ulaşabildi.

Erdoğan, Kısıklı’daki evinin önünde toplanan Akp’lilere seslendi. Konuşmasın­da seçim zaferini ilan eden Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu da hedef aldı. Konuşmasın­da seneye yapılacak yerel seçimlere atıf yapan Erdoğan büyük şehirlerde yaşadığı endişeyi dile getirdi: Şimdi önümüzde 2024 var. 2024’te Üsküdar’ı da, İstanbul’u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağı­z.

LGBTİ’LERİ HEDEF ALDI

Konuşmasın­ın devamında LGBTİ yurttaşlar­ı hedef alan Erdoğan, şu sözleri sarf etti: Bu CHP, LGBT’CI midir? Bu HDP, LGBT’CI midir? Bu İYİ Parti, LGBt’ci midir? O yanındaki bazı ufaklıklar var, onlar da LGBT’CI midir? Peki AK Partiye, MHP’YE, Cumhur İttifakını­n diğer üyelerine LGBT sızabilir mi? Her seçim bizim için bir yeniden doğuştur. Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz.

Kadına şiddet bizde haramdır. Buna kimse tevessül edecemz.

Ümüğünü sıkarız. Önümüzdeki dönemde milletimiz­e ne söz verdiysek onu yapacağız. Yerine getiremeye­ceğimiz hiçbir sözü vermeme prensibimi­ze de bağlı kalacağız.

Fotoğraf: AA

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye