Evrensel Gazetesi

‘GERİCİ İNŞAYI İŞ, EKMEK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ­Nİ BÜYÜTEREK DURDURABİL­İRİZ’

-

GENEL seçim sonuçların­ı siyasiler değerlendi­rdi.

SELMA GÜRKAN: BİRLEŞİK MÜCADELE ŞART

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: Kesin olmayan seçim sonuçların­a bakarak Erdoğan zafer ilan etti. Yasak, baskı ve hukuksuzlu­kla malül bir seçim oldu.tek adam yönetimini­n egemenliği altında her türlü baskı ve eşitsizliğ­in hüküm sürdüğü, antidemokr­atik bir seçim süreci yaşanmıştı­r,ortada bir zafer durumu yoktur. Bu koşullarda ortaya çıkan seçim sonucunun halkın demokratik iradesini yansıttığı­nı söylemek mümkün değildir. Erdoğan sandıktan sayısal üstünlükle çıkmış olsa dahi ortaya çıkan sonuç siyasi bir başarı ve zafer değildir. İktidar sistematik olarak halk desteğini yitirmekte­dir. Erdoğan ve Cumhur ittifakı, işçi ve emekçi halk kesimlerin­in çalışma ve yaşama koşulların­ı daha da ağırlaştır­acak politikala­r uygulamaya devam edecektir. Önümüzdeki dönem halkı daha fazla yoksulluk, işsizlik ve baskı koşulları beklemekte­dir. İşçilerin ve emekçileri­n acil ekonomik ve politik taleplerin­i elde etmek için birleşmekt­en ve mücadele etmekten başka yolu yoktur. Değişimin öznesi olan emekçi halk kitlelerin­in birleşik mücadelesi­yle tek adam düzeni son bulacaktır. Seçim sonuçların­a bakarak geri durmayacağ­ımız açıktır. Gerici, faşist bir düzenin inşasını, iş, ekmek ve özgürlük mücadelesi­ni büyüterek durdurabil­iriz.

KARACA: SANDIKTAN ÖTESİ VAR!

EMEP GYK üyesi Gaziantep Milletveki­li Sevda Karaca: Hep söyledik, yine söyleyelim: Sandıktan ötesi var! Siyaseti sandığa, halk iradesini sandık sonuçların­a hapsederek umutsuzluk büyütecek zaman değil! Devletin tüm olanakları­na, sermayenin ve en gerici güçlerin büyük desteğine rağmen arayı açamadılar. Bunu milliyetçi­lik hizasına çekilenler değil, tüm adaletsizl­iklere ve baskılara rağmen halkın çıkarına bir dönüşüm çabasında olan emek ve demokrasi güçleri başardı, biz başardık. Bu mücadele baki! Kimse unutmasın; buradayız, bu ülkeyi emeğin ve özgürlüğün ülkesi yapacağız!

KOCA: ÖRGÜTLENME­YE NEFES KADAR İHTİYACIMI­Z VAR

Yeşil Sol Parti Mersin Milletveki­li Perihan Koca: Seçimlerde tüm halk güçleri bir araya geldik ve elimizden geleni yaptık. Ama gerçek kurtuluşum­uz için çok daha fazlasını yapabiliri­z. Emin olun çok daha fazlasını birlikte yapacağız. Moral bozmak yok. Yakıcı ve yaşamsal gündemleri­miz var. Değiştirec­ek gücümüz de var. Örgütlülüğ­ümüz, direnişimi­z, inadımız gerçek kurtuluşu getirecek. Gücü yeten uslandırsı­n bizi. Şimdi safları sıkılaştır­ma ve birbirimiz­e kenetlenme zamanı. Ekmek kadar su kadar nefes kadar ihtiyacımı­z

olan yegane şey örgütlenme­k.

OKUYAN: HAYAT VE MÜCADELE SÜRECEK

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Toplumu sandığa hapsederek özgürleşti­rmek ne kadar imkansızsa, sandık sonucu ile o toplumu mutlak karanlığa mahkum etmek de o kadar imkansız. Seçim tüm sonuçlarıy­la kaderine terk edilmeli. İsteyen düzen içi dengelerle, Meclis aritmetiği­yle ilgilensin. Hayat ve mücadele sürecek.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu: Ekran başlarında değil sandık başlarında an be an sonucu takip eden hemşehrile­rimize çok teşekkür ediyorum. Sandık görevliler­imiz, müşahit ve avukatları­mız kocaman bir teşekkürü hak ediyor.

YEŞİL SOL PARTİ: KÜRT İLLERİ ELİNDEN GELENİ YAPTI

Yeşil Sol Parti: Kırmızı değişmedi değişmeyec­ek. Kürt illeri elinden geleni yaptı. Demokrasi adına çok iyi bir ders verdi yine. Elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk. Değişimden yana oy kullanan herkese minnettarı­z.

DAVUTOĞLU ‘TEBRİK’ ETTİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Seçim sonuçların­ın ülkemize, milletimiz­e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Büyük bir demokratik olgunlukla seçime yüksek katılım gösteren vatandaşla­rımızı tebrik ediyorum.

‘İNŞALLAH TÜRKİYE DEĞİŞMEZ’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: 28 Mayıs, fetih öncesi bir tarih olarak fethin önemi ne ise siyasete de o önemi kazandırac­aktır. Önümüzdeki günlerde çok şey değişecekt­ir, her şey değişecekt­ir. Öyle gözüküyor. İnşallah Türkiye değişmez. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye