Evrensel Gazetesi

SEÇİMDEN KISA KISA NOTLAR

-

■ Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Uzuner, Cumhurbaşk­anlığı 2.tur seçimi için Saffet Çebi Ortaokulu’na gelerek oyunu kullandı. Bilal Erdoğan’ın oy kullanmaya Togg ile geldi.

■ Erkek şiddetine maruz bırakılan ve uzaklaştır­ma kararı aldıran kadınlar, kapalı adres bilgileriy­le oy kullandı.

■ 14 Mayıs seçimlerin­e üç gün kala cumhurbaşk­anı adaylığınd­an çekilen Muharrem İnce, seçimlerin ikinci turu için oyunu kullandı. İnce, “Kimin nerede yanlış, nerede doğru yaptığını birkaç gün sonra yapacağım basın toplantısı­nda anlatacağı­m. Köyüme dinlenmeye gidiyorum, torunlarım­ı seveceğim “ifadelerin­i kaydetti.

■ Gazeteci Altan Sancar’ın aktardığın­a göre Erdoğan, AKP üyelerine SMS göndererek sandığa gitmelerin­i istedi. SMS’DE şöyle dendi: «Sayın üyemiz, Türkiye Yüzyılı için her birimizin sandığa giderek oyunu kullanması büyük önem arz etmektedir. Sen oyunu kullanırsa­n biz kazanacağı­z, Türkiye kazanacak.»

■ 76.sı düzenlenen Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan imzalı “Kuru Otlar Üstüne” filmindeki performans­ıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar, Fransa’dan yurda döndü. Merve Dizdar oy kullandığı okulda kadınlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

■ Oy verdikten sonra seçmenlerl­e bir araya gelen Erdoğan’ın para dağıttığı anlar da dünyaya servis edildi. Reuters, haberinde şu ifadelere yer verdi: “Erdoğan değeri yaklaşık 10 ABD doları olan 200 Tl’lik banknotlar­ı verdi ve kapının dışında sıraya giren destekçile­rinin elini sıktı. Der Spiegel, “Almanya’da düşünüleme­yecek olan Türkiye’de mümkün” ifadesini kullandı.

■ Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, sandıkları­n kapanmasın­ın ardından Cumhurbaşk­anlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin konuştu. Onlarca usulsüzlüğ­e rağmen Yener, “Oy verme işlemlerin­e etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır” açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye