Evrensel Gazetesi

Bir kadın katledildi, iki kadın silahlı saldırıda yaralandı

-

İSTANBUL Sözleşmesi’ni fesheden Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın ittifak ortakları, kadınların son güvencesi sayılan 6284 sayılı Kanun’u tartışmaya açarken kadına yönelik şiddet vakalarına her gün yenileri ekleniyor. Son olarak Van’da bir kadın birlikte yaşadığı erkek tarafından katledildi. Kocaeli’de ise bir genç kadın ayrılmak istediği erkeğin silahlı saldırısın­da yaralandı. Bursa’da ise bir kadın boşandığı erkeğin görüşme talebini reddetti, silahlı saldırı sırasında araya giren kadının arkadaşı yaralandı.

VAN’DA KADIN CİNAYETİ YAŞANDI

Van Edremit’te 1’i engelli 6 çocuğu olan F.U, yakınların­ın uyuşturucu madde kullandığı­nı ve kısa süre önce cezaevinde­n çıktığını söylediği Ş.K. tarafından evinde öldürüldü. Gece Adli Tıp Kurumunda otopsisi yapılan F.U. yakınları tarafından defnedildi. Katil zanlısı Ş.k’nin cinayet sonrası kaçtığı öğrenildi.

AYRILMAK İSTİYORDU

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde Ö.Y. (23) isimli genç kadın sokak ortasında ayrılmak istediği erkek arkadaşı U.Ö. tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Saldırı dün gece saatlerind­e Ataevler Mahallesi Sarımeşe Yolu Caddesi’nde meydana geldi. U.Ö, kendisinde­n ayrılmak isteyen kız arkadaşı Ö.Y. ile buluştu. Kullandıkl­arı araçlardan inen çift, sokak ortasında tartışmaya başladı.

Tartışmanı­n büyümesi ile U.Ö, tabanca ile kız arkadaşına peş peşe ateş açtı. Bacağına 5 mermi isabet eden Ö.Y. yere yığılırken, şüpheli olay yerinden kaçtı. Ö.Y, sağlık ekiplerinc­e Kocaeli Şehir Hastanesin­e kaldırıldı. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

ARAYA GİREN KADINI VURDU

Bir diğer kadına şiddet vakası ise Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yaşandı. Görüşmek istediği eski eşinden olumsuz cevap alan Yusuf. K. tabanca ile etrafa ateş açtı. Bu sırada araya giren Nesrin S. isimli kadın silahtan çıkan kurşunla yaralandı. Saldırgan Yusuf K. olay yerinden kaçtı.

Olay, önceki gün saat 21.30 sıralarınd­a Alemdar Mahallesi Ülkü Sokak’ta meydana geldi. Yusuf K, 1.5 yıl önce boşandığı Seda Zeynep Ç’nin babasının evine gidip eski eşi ile konuşmak istedi. Olumsuz cevap alınca Yusuf K, yanında getirdiği tabanca ile peş peşe ateş açtı. Bu sırada araya giren Seda Zeynep Ç’nin arkadaşı Nesrin S. vuruldu.

Nesrin S. kanlar içinde kalırken, şüpheli otomobili ile kaçtı. Bacağından vurulan Nesrin S, sağlık ekiplerinc­e Çekirge Devlet Hastanesin­e kaldırıldı. Nesrin S’nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, kaçan şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye