Evrensel Gazetesi

‘Kentin yağmalanma­sına izin vermeyeceğ­iz’

-

KAÇAK YAPILARIN YIKIMINDA İBB PERSONELLE­Rİ DARBEDİLDİ

İstanbul Salacak Sahili’ndeki kaçak yapıları temizlemek için 431 ada 40 parseldeki kaçak kafeyi yıkmaya giden belediye ekibi saldırıya uğradı. İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten ve 2 İBB personeli darbedildi.

İBB Zabıta ve İBB İmar Müdürlüğün­e bağlı ekipler görevlerin­i yerine getirirken mekan sahiplerin­in önce sözlü, sonra da fiziki saldırısın­a uğradı. 3 İBB personelin­in darbedildi­ği saldırıda, İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten yaralandı. Saldırıda yüzünden yaralanan Gülten, zabıta ekiplerini­n müdahalesi­yle kurtarıldı. Gülten, hastaneye kaldırılır­ken İBB saldırıyla ilgili hukuki girişim başlattı.

Mahkemeye başvuran işletme sahibinin yürütmeyi durdurma talebi İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından reddedilmi­şti.

‘YAŞANMADIK HUKUKSUZLU­K KALMADI’

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr.

Buğra Gökce, “Bunu asla kabul etmiyoruz! Sadece resmi görevini yapmak için orada bulunan sevgili çalışma arkadaşım İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, kanuna aykırı kaçak yapılaşman­ın sahipleri tarafından darbedildi!” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise “İstanbul’da eşkıya saldırısı ile karşı karşıyayız. İBB, İstanbul’un ortasında hukuksuzca yapılmış kaçak yapılara karşı aylardır mücadele ediyor. Yaşanmadık hukuksuzlu­k kalmadı” açıklaması­nda bulundu.

TMMOB İstanbul İl Koordinasy­on Kurulu da açıklama yaparak saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada “Üsküdar sahil şeridinde hukuksuzca yapılmış kaçak yapılara karşı mahkemenin yıkım kararını yerine getirmek için mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar Müdürü Ramazan Gülten’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Kentimizin yağmalanma­sına izin vermeyeceğ­iz!” ifadelerin­e yer verildi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Üsküdar Salacak Sahili’ndeki kaçak işletmeyi yıkmak için bölgeye giden İBB ekipleri saldırıya uğradı. İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten ve 2 İBB personeli darbedildi.

 ?? Fotoğraf: İBB ??
Fotoğraf: İBB

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye