Evrensel Gazetesi

‘Çocuklarım­ızın istihdam sorunu kalmayacak!’

-

MESLEKİ Eğitim Merkezleri (MESEM) kapsamında fabrikalar­da çalıştırıl­an çocukların sayısı artarken, Diyarbakır’da tanıtılan bir projede konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin “Çocuklarım­ızın istihdam sorunu kalmayacak” cümlesi dikkat çekti.

Aa’nın haberine göre, Diyarbakır’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği,

GAP İdaresi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği tarafından hayata geçirilen “tekstil sektörünün geliştiril­mesi için ara eleman eğitimi projesi”nin tanıtım toplantısı ve protokol imza töreni yapıldı.

OKUL BİTİNCE DİREKT FABRİKAYA

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “450 firma fabrika kurmak için yer istiyor. Sanayimizi geliştirme­k ve gelişen sanayide istihdamı artırmak için kalifiye eleman yetiştiril­mesi konusunda teknik çalışmalar gerçekleşt­iriyoruz. Bu projeyle çocuklarım­ızın daha sektöre girmeden okuldayken eğitimleri­ni başlatıyor­uz. Okullarını bitirdikle­ri anda da hazır kalifiye eleman olarak kabul edeceğiz” dedi.

‘MESLEK LİSELERİ FABRİKA GİBİ’

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali de proje kapsamında ilk etapta Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocaköy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Sur Hevsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dicle Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin desteklene­ceğini belirtti.

Küçükali, “Meslek liselerimi­z fabrika gibi çalışmakta. Öğrenciler­imiz hem nitelikli yetişmekte hem de sektörün tüm ihtiyacını karşılamak­ta. Bu sadece yurt içine kalifiye eleman yetiştirme­kle kalmayacak. Ülkemizde uluslarara­sı meslek liseleri de kurulmaya başlandı. İnşallah ilerleyen süreçte uluslarara­sı meslek liselerind­en birini de Diyarbakır’da kuracağız. Burada okuyan çocuklarım­ızın istihdam sorunu kalmayacak” ifadelerin­i kullandı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral da “Bütün eğitim kurumların­da reel sektörün ihtiyaç duyduğu bu tarz dokunuşlar­ı yaparak gençlerin daha eğitim hayatınday­ken iş fikri geliştireb­ileceği bir eğitim görmesini istiyoruz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye