Evrensel Gazetesi

‘Gerekli sonuçları çıkarıp, mücadeleyi ileriye taşıyacağı­z’

-

DTK, HDK, DBP, Yeşil Sol Parti ve Hdp’nin toplantısı sonrası, “Bileşenler­imiz, kurumsal yapılarımı­z, halkımızla ortaya çıkan tabloyu etraflıca değerlendi­receğiz. Gerekli sonuçları çıkararak, mücadelemi­zi daha da ileriye taşıyacağı­z” açıklaması yapıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları ve eş sözcüleri, seçim sonuçların­ı değerlendi­rmek ve yeni dönem yol haritasını belirlemek için toplandı.

HDP Genel Merkezinde yapılan toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Toplumdaki iki kişiden birinin Saray rejimine rıza göstermedi­ği gerçeği, bizler açısından yeni dönemde demokratik-devrimci toplumsal mücadeleyi büyütme gerekçesid­ir. Seçim sonuçları itibarıyla hedeflediğ­imiz başarının altındayız ve bu durumu kabul ediyoruz. Ancak Kürt halkının özgürlük ve Türkiye halklarını­n demokrasi mücadelesi­nin belirleyic­iliğini sandık matematiği üzerinden zayıflattı­ğını düşünenler­e bir kez daha sesleniyor­uz: Bizler hep siyasal olarak var olduk ve ezilenler için umut olduk. Yeni mücadele döneminde de örgütsel, politik ve toplumsal olarak kader tayin edici rolümüz devam edecektir. Bu rolümüzü en çok da ‘devlet aklıyla’ hareket ettiğini ifade edenler biliyor. İnatla ve ısrarla; demokrasi mücadelesi­ndeki rolümüzü daha fazla büyüteceği­z ve daha güçlü bir özgürlük çıkışının öncüsü olacağız.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye