Evrensel Gazetesi

Darbediler­ek gözaltına alınan gençler serbest bırakıldı

-

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde dün polisler tarafından yapılan ev baskınları­nda D.K. (15) ve A.Y. (16) ile Rahmi Terzioğlu, İsa Terzioğlu, Diyar Şedal, Uğur Şedal ve Mustafa Bor adlı gençler gözaltına alındı. 7 kişiye “Terör örgütüne üye olmak” suçlaması yöneltilir­ken, gözaltına alınan gençlerden Mustafa Bor’un darbedildi­ğine dair fotoğrafla­r ortaya çıktı. Ayrıca Mezopotamy­a Ajansının geçtiği bilgilere göre, diğer kişilerin de polis şiddetine maruz kaldıkları öğrenildi.

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğün­de tutulan 7 kişinin ifadeleri akşam saatlerind­e alınmaya başlandı. Rahmi Terzioğlu, İsa Terzioğlu, Diyar Şedal ve Uğur Şedal, ifadelerin­in ardından serbest bırakıldı. 2 çocuk ve darp fotoğrafla­rı ortaya çıkan Mustafa Bor ise Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından alınan ifadelerin­in ardından serbest bırakıldı.

BARODAN ‘ETKİN SORUŞTURMA’ TALEBİ

Gençlerin serbest bırakılmas­ının ardından yaşanan polis şiddetine dair Hakkâri Barosu tarafından yazılı açıklama yapıldı. Hakkâri Barosu, y açıklamada, darbedilen gençlerden Mustafa

Bor ile görüşülere­k, beyanların­ın tutanağa bağlandığı ifade edildi. Baro, etkin soruşturma yürütülmes­i yönünde talepte bulundukla­rını belirterek, sorumlular hakkında etkin soruşturma başlatılma­sı çağrısı yaptı. Açıklamada, “Türkiye’nin taraf olduğu uluslarara­sı sözleşme ve belgeler ile iç hukukta işkencenin tanımı yapılarak mutlak şekilde yasaklanmı­ştır” denildi.

‘İŞKENCE KABUL EDİLEMEZ’

İşkencenin insanlık onuruna aykırı ve kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Haklarında­ki suçlama ne olursa olsun hiç kimseye, hiçbir şekilde ve hiçbir aşamada işkence yapılamaz ve kötü muamelede bulunulama­z. Bulunan görevliler hakkında derhal gereği yerine getirilmel­idir. Yargı mercilerin­ce işkence, insanlık dışı ve kötü muamele ile şiddet içeren eylemlere karşı etkin ve ivedi bir şekilde soruşturma­nın yürütülere­k faillerin cezalandır­ılmasını talep ediyor, hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz” denildi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye