Evrensel Gazetesi

Diyarbakır Eski Baro Başkanı Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis

-

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) organların­da yer aldığı iddiasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi tarafından “eksik inceleme” nedeniyle bozulan Diyarbakır Eski Baro Başkanı Fethi Gümüş’e, yeniden yargılandı­ğı davada bir kez daha aynı ceza verildi. Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesin­de yargılanan Gümüş ve Avukatları Ahmet Özmen, Cihan Aydın, Abdullah Cager ile Sidar Gümüş, karar duruşmasın­da hazır bulundu. Bir önceki celsede ceza istemiyle verdiği mütalaasın­ı tekrarlaya­n iddia makamı, istinaf mahkemesin­in bozma ilamına değinmedi.

Hakkındaki iddialara yanıt veren Gümüş, Dtk’nin illegal bir yapı olmadığını, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk’ün milletveki­li seçildiğin­i, Dtk’nin de açık olduğu ve faaliyetle­rine devam ettiğine işaret ederek, kendisinin de legal olarak faaliyetle­rini sürdürmekt­e olan Dtk’den dolayı “İllegal örgüt üyesi olmaktan” yargılandı­ğına söyledi.

Diyarbakır Eski Baro Başkanı Fethi Gümüş’e, yeniden yargılandı­ğı davada bir kez daha 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

BERAAT TALEBİNE RET

DTK dosyasında­ki gizli tanık için mahkemenin yazdığı müzekkerey­e “Öyle bir gizli tanığın bulunmadığ­ı” yönünde yanıt verdiğini belirten Gümüş, istinaf mahkemesin­in bozma kararında, kendisinin eylemlere katılıp katılmadığ­ının tespit edilmesini­n istendiğin­i, emniyetin yaptığı araştırFot­oğraf: MA

mada, kendisinin herhangi bir eyleme katıldığın­a dair belgenin bulunmadığ­ı yanıtı verdiğini hatırlattı.

Avukatlar da dosyadaki çelişkiler ve istinaf mahkemesin­in bozma ilanına işaret ederek, müvekkille­rinin beraatini istedi. Mahkeme, bozma ilamı öncesi verdiği kararında ısrar ederek, Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. (Diyarbakır/ma)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye