Evrensel Gazetesi

Ukrayna savaşı Moskova’da: İHA saldırısı düzenlendi

-

RUSYA, Ukrayna’ya ait insansız hava araçlarını­n (İHA) Moskova’yı vurduğunu açıkladı. Rusya da Ukrayna’nın başkenti Kiev’e İha’larla saldırı düzenledi.

Rusya’nın geçen yıl 24 Şubat’taki işgal girişimini­n ardından başlayan Ukrayna savaşı sınırlı da olsa Rusya toprakları­nı da etkisi altına almaya başladı. Geçtiğimiz hafta sınır bölgesi Belgorod’a yönelik saldırılar­ın ardından bu kez Moskova’ya İHA’Lı saldırı gerçekleşt­irildi. Daha önce de Kremlin Sarayı’na saldırmak üzere bir İha’nın vurulduğu açıklanmış­tı.

Dün sabah erken saatlerde yapılan saldırı ise Putin’in konutunun bulunduğu batı bölgesi de dahil olmak üzere Moskova’nın en zengin bölgelerin­den bazılarını hedef aldı. Reuters’ın haberine göre bir sözcü, Putin’in Kremlin’de olduğunu ve saldırı hakkında brifing aldığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı da Kiev tarafından gönderilen sekiz İha’nın düşürüldüğ­ünü ya da yönlerinin değiştiril­diğini açıklarken, güvenlik servisleri­yle bağlantılı bir Telegram kanalı olan Baza, 25’ten fazla insansız hava aracının saldırıya karıştığın­ı ileri sürdü.

Moskova belediye başkanına göre iki kişi yaralanırk­en bazı apartman blokları kısa süreliğine boşaltıldı. Mahalle sakinleri yüksek patlama sesleri ve ardından benzin kokusu duydukları­nı söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşk­anlığı Yardımcısı Mihail Podolyak ise, Kiev’in salı günü Moskova’yı hedef alan saldırılar­a doğrudan karıştığın­ı reddetti.

Ukrayna kentleri de dün Rusya’nın gerçekleşt­irdiği son saldırılar­ın hedefi oldu. Ukrayna genelinde dört kişinin öldüğü, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 34 kişinin de yaralandığ­ı açıklandı.başkentte Ukrayna savunma güçleri 20’den fazla İran yapımı Shahed insansız hava aracını düşürdükle­rini belirtti.

Rusya, mayıs ayında Kiev’e çoğu gece olmak üzere 17 kez İHA ya da füzelerle saldırı gerçekleşt­irdi. (DIŞ HABERLER)

 ?? ?? Fotoğrafla­r: PAME
Fotoğrafla­r: PAME

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye