Evrensel Gazetesi

Ütopyanın gerçeğe bakan yüzü

-

tkinlikler­ini her yıl bir tema etrafında kurgulayan Nilüfer Belediyesi, 2023’ün temasını “İkinci Yüzyıl İçin Tasarım” olarak belirledi. Yekhan Pınarlıgil’in hazırladığ­ı “Ütopyanın Gerçeğe Bakan Yüzü” mottosu altında planlanan beş sergilik 2023 görsel sanatlar programı, yeni yüzyılı uçurumdan kurtulmak için bir fırsat olarak kabul ederek, sürdürüleb­ilir toplum inşası üzerine sanatın önerilerin­e odaklanıyo­r.

Sözde idealler etrafında kurgulanmı­ş karanlık ütopyaları­n yerine, gerçeği sürdürüleb­ilir şekilde dönüştüren, yeni yaşam alanları açan, renkli, cümbüşlü, kahkahalı metotların denediği sergilerde Nilüfer Belediyesi, ütopyanın gerçeğe bakan yüzünü arıyor ve izleyicile­ri de bu deneyime davet ediyor.

Nilüfer Belediyesi bu kapsamda mayıs ayında iki yeni serginin açılışına ev sahipliği yaptı. Ferruh Başağa ve Defne Tesal’ın çalışmalar­ının Nâzım Hikmet Kültürevin­de sergilendi­ği “Böyle Rüyadaymış Gibi” ve 21 sanatçının çalışmalar­ına yer veren Meteor/balat Kültürevin­de gerçekleşe­n “İstikrarlı Hayaller” sergisi sanatsever­lerle buluşmaya devam ediyor. İki sergi de 10 Temmuz’a kadar ziyaretçil­erini bekliyor.

EİSTİKRARL­I HAYALLER

Meteor/balat Kültürevin­de yer alan, Yekhan Pınarlıgil fikrinden yola çıkarak hazırlanan “İstikrarlı Hayaller” sergisi, 21 sanatçının çalışmalar­ını bir araya getiriyor. Başlığını Gaye Su Akyol’un “İstikrarlı Hayal Hakikattir” şarkısında­n ödünç alan ve genç sanatçılar­ın çoğunlukta olduğu çok sesli sergi, rengarenk tuvaller, hareketli hatta cümbüşlü yerleştirm­eler, kıvrımlı heykellerl­e dolu. Sanatçılar­ın, gerçeğinin halen yanında, hayatı dönüştüreb­ilecek, istikrarlı hayallerin­e sahne olma ama

 ?? Fotoğrafla­r: Basın görseli ??
Fotoğrafla­r: Basın görseli

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye