Evrensel Gazetesi

Uluslarara­sı Bodrum Caz Festivali 15 Haziran’da başlayacak

-

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığın­ın desteğiyle Caz Derneğince Bodrum’da bu yıl 7’ncisi düzenlenec­ek “Uluslarara­sı Caz Festivali” 15 Haziran’da başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığın­dan yapılan açıklamaya göre, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Metreküp Bodrum ile Bodrum Ticaret Odası gibi mekanların ev sahipliği yapacağı festival, 15-25 Haziran’da müziksever­leri ağırlayaca­k. Teması cumhuriyet’in 100. yılı anısına “Caz ve Özgürlük” olarak belirlenen etkinlikte, konserleri­n yanı sıra “Yaşam Boyu Caz Ödülleri Töreni” ile caz eğitimleri ve söyleşiler de düzenlenec­ek.

Rodos Caz Festivali’nden de karşılıklı sanatçı değişimi yapılacak 7. Bodrum Uluslarara­sı Caz Festivali’nin açılış töreni, 12 Haziran’da basın tanıtım toplantısı ve plaket töreniyle gerçekleşt­irilecek. “European Jazz Network” üyesi olan festivalde, “Kerem Görsev Trio,

Maria Manousaki Trio Rhodes Jazz Fest ile Kardeş Festival Konseri, Nuri Bilge Ceylan-taşra Üçlemesi Caz Projesi, Hakan Başar Trio, Neşet Ruacan Quartet feat. Sibel Köse & Efe Erdem, Zafer Çebi Quartet feat. Didem Kasal Esentürk, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Aşkın Arsunan Quintet” konserleri dinleyicil­erle buluşacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca Dimitrios Vassilakis, Sibel Köse ve Neşet Ruacan Masterclas­sları, Eftal Küçük ile Cazda Özgürlük Söyleşisi, moderatörl­üğünü Özlem Oktar Varoğlu’nun yapacağı 100. Yıl ve Cazda Özgürlük Söyleşisi, Caz Derneği Bodrum Yaşam Boyu Caz Ödülleri Töreni ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversite­si Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 7. Bodrum Caz Festivali Tasarım Yarışması Ödül Töreni, sergi açılışı ve Murat Arkan Dinletisi” düzenlenec­ek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye