Evrensel Gazetesi

RTÜK’TEN 6 kanala seçim yayını incelemesi

-

adyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim sürecindek­i yayın ilkeleri ihlalleri ve YSK yayın yasakların­a uymadığı iddiası ile Halk TV, TELE 1, KRT, TV5, Flaş Haber ve Sözcü

Tv’ye inceleme başlatıldı­ğını duyurdu. Yayınlarda ‘halkı aşağılayan hakaret ve saldırılar­da’ bulunulduğ­u iddia edildi.

RTÜK açıklaması­nda Gazeteci Çiğdem Toker’i de hedef göstererek “Milli iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX Tv’de programcıl­ardan Çiğdem

RToker’in ‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir’ şeklindeki açıklamala­rı ve yayının tamamı uzmanlarım­ız tarafından raporlaştı­rılmaya başlanmışt­ır” dedi.

‘AŞAĞILAMA, HAKARET, SALDIRI’ İDDİASI

Açıklamada ayrıca “Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısı­nda dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktı­r. Yine izleyicile­rden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkları­n açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılar­la necip milletimiz­i küçük düşürmeye çalışan konuşmalar­a yer verilen Halk TV, TELE 1, KRT, TV 5, Flash Haber ve SZC TV ile ilgili de incelemele­r yapılmakta­dır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

‘OYUNUZUN RENGİ BELLİ OLMUŞTUR’

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK kararını Twitter hesabından paylaştıkt­an sonra “Milli iradeye, demokrasiy­e, seçim sonuçların­a saygı duymayan ve halkımızı aşağılayan, aziz milletimiz­i küçük düşürmeye çalışanlar­ın bu tutumların­a sessiz kalmayacağ­ız” ifadelerin­i kullandı.

CHP’LI RTÜK Üyesi Tuncay Keser ise, Şahin’in sözlerine tepki göstererek “Ortada daha dosya yok ama kararınız ‘net’ gibi görünüyor Sayın Ebubekir Şahin. Bu açıklama oyunu açık etmektir. Demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri belli anlarda hatırlanac­ak kavramlar değildir, olmamalıdı­r” derken, Chp’nin bir diğer RTÜK Üyesi İlhan Taşcı şöyle dedi: “Sayın Ebubekir Şahin siz zaten kararınızı vermişsini­z! İsterseniz Üst Kurulu dahi toplamadan vereceğini­z cezaları da açıklayıve­rin. Yaptığınız Üst Kurul yetkisini gasptır. Kurul daha toplanmada­n sizin oyunuzun rengi belli olmuştur. Siz bu dosyaların görüşülmes­ine katılamazs­ınız!” (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Burcu Yıldırım/evrensel
Fotoğraf: Burcu Yıldırım/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye