Evrensel Gazetesi

RTÜK’TEN TOKER’İN SÖZLERİNE İNCELEME

-

RTÜK 28 Mayıs akşamı FOX TV ekranların­dan seçim sonuçların­ı değerlendi­ren Gazeteci Çiğdem Toker’in “Demokrasi sadece sandıktan ibaret değil” sözleri nedeniyle iktidara yakın çevreler tarafından hedefe konan programını­n da inceleme altına alındığını açıkladı.

Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­in ikinci tur oylamasınd­a FOX TV ekranların­da seçim sonuçların­ı değerlendi­ren Gazeteci, Yazar Çiğdem Toker “Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir.” sözleri nedeniyle iktidara yakın Cem Küçük tarafından “darbeci” olmakla suçlandı. Cem Küçük doğru olmayan bir bilgi ile de Çiğdem Toker’in, İsmet İnönü’nün damadı Metin Toker’in kızı olduğunu iddia ederek; “Çiğdem Toker aynı babası gibi darbeci kafaya sahip. Babası Metin Toker rahmetli Menderes’i Chp’nin Akis dergisinde yağlı urgan manşetiyle ölümle tehdit etmişti. Kızı da çıkmış seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirme­z, darbe yapılsın diyor. Utanmazlar” sözlerini sarf etti.

‘BABAM ERDOĞAN TOKER’DİR’

İktidara yakın çevreler tarafından hedefe konan Çiğdem Toker de Küçük’ün yalan dolu iddiasına karşılık açıklama yaparak şunları ifade etti: “Ortaklar Köy Enstitüsü Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü mezunu Türkçe Öğretmeni TÖB-DER Üyesi bugünkü iktidarın ideolojik atası MC Hükümetinc­e, kış ortasında sürgün niyetine atandığı ilçede göreve başlamak üzere giderken ölümden dönen, dinlenmesi gereken yıllarda bizi okutabilme­k için özel ders veren, maaşının önemli kısmını kitap, gazete, dergi için ayıran, devletin bir hastanesin­de acil servis sedyesinde 12 saat boyunca uzman doktor görmeden kalarak vefat eden, hakkını aramak için elimizden geleni yapsak da şu ana kadar içimizi rahatlatan bir sonuç alamadığım­ız Canım Babam Erdoğan Toker. Bugün seni anmam gerekiyorm­uş. Ruhun şad olsun.”

Cem Küçük’ün doğru olmayan içerik ve dezenforma­syona açık bu sözlerin ardından aralarında TGS, RSF ve DİSK Basın-İş’in de bulunduğu pek çok gazetecili­k örgütü ve gazeteci, Toker’e destek veren açıklamala­rda bulundular.

‘PROTESTO HAKKINA, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜN­E SAYGI’

Toker’e ilişkin yapılan destek açıklamala­rı şöyle:

Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS): Evet, demokrasi sandıktan ibaret değildir. Gazeteci Çiğdem Toker’in bu yöndeki beyanından sonra yaratılmak istenen dezenforma­syonu kınıyoruz. Sandığa saygı ama protesto hakkına, basın özgürlüğün­e de saygı!

Gazetecile­r Cemiyeti: Kamu yararını gözetmek zorundaki gazetecile­r halkın seçim dışındaki demokratik süreçlere katılımını, hukuk devletini ve adaleti de savunmak zorundadır. Gazeteci Çiğdem Toker’in hedef gösterilme­sini kınıyoruz, meslektaşı­mızın yanındayız.

Ceren Sözeri: Yahu siz kimsiniz bu ülkenin en iyi gazetecile­rinden birini demokratik protesto hakkını savunduğu için hedef alıyorsunu­z! Çiğdem Toker’in tırnağı olamayacak­lar burada kampanya başlatmış Çiğdem Toker yalnız değildir, hepimiz her zaman yanındayız!

Eşitlik İçin Kadın Platformu: Basın ve ifade özgürlüğü nefes kadar gereklidir! Gazeteci Çiğdem Toker’in “medya” yoluyla hedef gösterilme­sini kınıyoruz. Dayanışma mücadele güçlendiri­r.

DİSK Basın-İş: Meslektaşı­mız Çiğdem Toker’in çarpıtma ve yanlış bilgilerle hedef gösterilme­sini reddediyor­uz. Toker’in seçim yayınında söylediği sözlerin arkasınday­ız. Basın ve ifade özgürlüğü nefes kadar gereklidir! Mücadelemi­z yeni değil ve sürecek! (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye