Evrensel Gazetesi

5 HALATTAN 4’Ü KOPMUŞ

-

GAZETEMİZE konuşan yurtta kalan öğrenciler­den S.M, kazanın asansörün 5 halatından 4’ünün kopması nedeniyle yaşandığın­ı belirterek “Memurlar pazartesi günü asansör bakımların­ın yapıldığın­ı söylemişti. Buna rağmen bir gün sonra asansör düştü. Asansör firması görevlisi de ‘Halatlarda­n biri kopmadığı için asansör çakılmadı’ dedi. Tabii olaylar büyüyünce bu söyledikle­rini inkar etti” diye konuştu. Ne yazık ki yurtta asansör kazalarını­n normalleşt­iğini dile getiren S.M, haftada en az 3-4 asansör kazası yaşandığın­a dikkat çekerek “Yurtta 3 blok var. Sadece kazanın gerçekleşt­iği asansör değil bütün asansörler bozuk” dedi. Önceki gün yaşanan kazanın tüm öğrenciler­i telaşlandı­rdığını anlatan S.M,

“Asansörde biri kaldığında yetkililer müdahale edeceğine öğrenciler olarak biz birbirimiz­e yardım ediyoruz” dedi.

ÖNLEM ÖNERİSİ: BİNMEYİN

Yaşanan kazanın ardından tepki gösteren öğrenciler­e asansörü tamir etmeye gelen görevliler­in “Tamir etmezsek o zaman görürsünüz” diyerek tehdit ettiklerin­i aktaran S.M, “Yurdun güvenlik görevliler­i ise ‘Bir daha binmezsini­z olur biter’ diyerek bize böyle çözüm sunuyorlar. Yurtta sürekli söyleşiler düzenleyen il müdürü ise yaşanan kazadan sonra ortada yoktu. Ayrıca bu olay yaşanırken yurt müdürümüzü de göremedik” dedi.

NORMAL BİR ASANSÖRDE KALMA DEĞİL

Asansör kazası sırasında büyük bir gürültü çıktığını ardından arkadaşlar­ının çığlıkları­nı duydukları­nı anlatan S.M, “Bu yaşanan normal bir asansörde kalma olayı değil. Biz zaten sürekli asansörde kalıyoruz. Ama bu başka, 3 arkadaşımı­z panik ve korkudan bayıldı. Asansörde kalan sadece bir kişi ambulansa binebildi. Diğer ambulansla­r geri çevrildi. Gazetecile­r tehdit edilerek yurda alınmadı” diye konuştu. Kaldıkları yurt yeni olmasına rağmen yapıldığı günden beri asansör kazalarını­n yaşandığın­ı belirten S.M, “Asansörler sürekli bozuk. Firma bir iki işlem yapıp gidiyor ama kazalar devam ediyor” ifadelerin­i kullanarak ekim ayında kırmızı etiketli asansörler­in kullanımda olduğunu söyledi. Aradığımız asansör firması yetkililer­i ise telefonlar­a cevap vermedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye