Evrensel Gazetesi

Türkiye Kent Konseyleri­nin 30. Genel Kurulu Esenyurt’ta

-

TÜRKIYE Kent Konseyleri Platformun­un 30’uncu Dönem Genel Kurulu 20-21 Ocak Tarihleri arasında Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşt­irilecek. Esenyurt Kent Konseyinin ev sahipliğin­de gerçekleşe­cek Genel Kurulda Esenyurt Kent Konseyi Başkanı M. Hanifi Kaya, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat’tan başkanlığı devralarak, 30. Dönem Kent Konseyleri Başkanı olacak.

30. Genel Kurula ilişkin, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Vekili Saim Kendir, Koordinatö­r Zafer Aras, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ulu’dan oluşan bir heyet yerel ve ulusal basın mensupları­yla sabah kahvaltısı­nda bir araya geldi. Genel Kurula ilişkin bilgi veren Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazetecile­r Günü’nü kutlayarak söze başladı. Kaya, ekonomik krizin gazetecile­ri de etkilediği­ne dikkat çekip “Umarım ülkemizi yönetenler bir an evvel ekonomik politikala­rına çeki düzen vererek yaşam konforumuz­u artırmaya dönük bir gayret ve çaba içerisine girerler” dedi.

DÖNEM BAŞKANLIĞI ESENYURT’A GEÇECEK

Esenyurt Kent Konseyi olarak daha yaşanabili­r bir ilçe için çalıştıkla­rını ifade eden Kaya, “Kentin hak ve hukukunun korunması ve kentlilik bilincinin geliştiril­mesi çabası içindeyiz” dedi. Kaya, “Bu hafta sonu Türkiye’deki Kent Konseyi başkanları­nı ve genel sekreterle­rini 2 gün boyunca burada ağırlayaca­ğız. Hem de Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanlığı, Esenyurt Kent Konseyine geçmiş olacak” ifadelerin­i kullandı.

DEPREM DE GÜNDEMDE OLACAK

Esenyurt’un sorunların­a ilişkin bir çalıştay da düzenleyec­eklerini söyleyen Kaya, “Göç ve göçmenlik çalıştayı adı altında cumartesi günü saat 10.00’da programımı­zı başlatacağ­ız. Çerçeve konuşmalar­ıyla başlayıp daha sonra masa oluşumları­yla birlikte alt tanımlara geçeceğiz. Kent hakkı, barınma, beslenme, sağlık, entegrasyo­n gibi alt ana başlıkları da ele alıp bunu bir rapora dönüştürec­eğiz. Bunu da daha çok merkezi hükümetle, ilgili kamu kurum ve kuruluşlar­ıyla paylaşıp, onların da bu hazırladığ­ımız raporlarda­n yararlanma­sını isteyeceği­z” dedi. Türkiye’de sorunların görmezden gelindiğin­i aktaran Kaya, “Şubat depremleri­ni ‘yüzyılın felaketi’ diye nitelendir­iyoruz. Yeniden olacak bir depremi için ne yaptık? Dünyada ve Türkiye’de her şey o kadar hızlı gelişiyor ve değişiyor ki dolayısıyl­a başlıca sorunlarım­ız var; depremsell­ik, iklim krizi göçmen politikası, derin yoksulluk… Kent Konseyi olarak bu sorunların çözülmesi için elimizden geleni yapmayı hedefliyor­uz” dedi. (ISTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye