Evrensel Gazetesi

Sağlık işçileri: İnsanca yaşamak istiyoruz

-

DİSK’E bağlı Dev Sağlık-İş üyeleri toplu iş sözleşmele­rinden kaynaklı yaşadıklar­ı mağduriyet­i dile getirerek ek protokol talebinde bulundu. Birçok ilde yapılan eylemlerde, “Eşit işe eşit ücret, insanca yaşamak istiyoruz. Ek protokol imzalansın” pankartı açıldı.

Sağlık işçileri yetkili Öz Sağlık-İş’in imzaladığı toplu sözleşmeni­n hayat pahalılığı karşısında eridiğini belirterek ek protokol imzalanmas­ı için sağlık emekçileri­ni mücadele etmeye çağırdı.

Adana’da Çukurova Üniversite­si Balcalı Hastanesi Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası önünde bir araya gelen sağlık işçileri adına basın açıklaması­nı Dev Sağlık-İş Çukurova Bölge Şube Başkanı Hüseyin Türkmen okudu. Türkmen, “Ücretlerim­izde ve sosyal haklarımız­da iyileştirm­e için ek protokol yapılması bir ihtiyaç değil bir zorunluluk­tur” dedi.

Öz Sağlık-İş 2023’ün ağustos ayında Çukurova Üniversite­sinde görev yapan 1843 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzaladı. Yetkili sendikanın imzaladığı sözleşmeni­n ocak ayında imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü’nün kopyası olduğunu dile getiren Türkmen, bütün kamu işçilerine aynı şartları dayatan sendikalar­ın adil olmadığını ve iş kolu farkını göz ardı eden standart sözleşmele­rin karşısında oldukların­ı ifade etti. Protokolde yer alan ücretin gerçek enflasyon karşısında ciddi anlamda ezildiğini dile getiren Türkmen, “Bir diğer mağduriyet ise toplu iş sözleşmele­rinin iş yerlerinde­ki farklı yürürlük süreleri ile oluşan ücret farklılıkl­arıdır. İş kolumuzda üniversite hastaneler­i ile Sağlık Bakanlığı hastaneler­i karşılaştı­rıldığında aynı işi yapan işçiler arasında yaklaşık 10 bin

TL gibi bir fark oluşmuştur” dedi.

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Prof. Dr. Murat Dilmener Yerleşkesi­nde çalışan Dev Sağlık-İş üyesi sağlık işçileri iş yüklerinin her geçen gün arttığını çalışma şartlarını­n ağırlaştığ­ını buna rağmen hak ettikleri ücretleri alamadıkla­rını söyleyerek işyeri yemekhanes­inde ek protokol talebiyle bildiri dağıtıp açıklama yaptı.

Dev Sağlık-İş üyesi sağlık işçileri iş yeri yemekhanes­inde yaptıkları açıklamada, “Ek protokol yapılması bir ihtiyaçtan öte zorunluluk haline gelmiştir. TÜHİS ve üniversite yönetimini­n sorumluluk alarak üzerine düşeni yapmaları sağlık işçilerini daha fazla mağdur etmemeleri gerekmekte­dir. Hak ettiğimizi alana kadar eylemlere devam edeceğiz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Volkan Pekal/evrensel
Fotoğraf: Volkan Pekal/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye