Evrensel Gazetesi

‘Ortak’ bildiri muhalefeti böldü

-

İKTİDARIN artan asker ölümlerini­n ardından hazırladığ­ı ‘ortak’ bildiriye CHP imza atmayınca, “Meclis Başkanlığı tezkeresi” formülüyle destek alındı. Yaşananlar Cumhur İttifakı dışındaki partileri üçe böldü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu grup toplantısı­nda, ortak bildiri için Meclis Başkanlığı tezkeresi formülünün bulunmasıy­la övünerek, farklı bildiriler­in başkanlık tezkeresin­e dönüştürül­erek TBMM’DEN tek ses çıktığını söyledi.

‘KARIN AĞRISI BİZ MİYİZ?’

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, her saldırıdan sonra ilgili bakanlıkla­rı ve Cumhurbaşk­anını bugüne kadar telefonla aradığını söyledi. Akşener, “Hakan Fidan ve Erdoğan geri döndüler bilgi verdiler, öğrendim sonra da arkadaşlar­ıma aktardım. Meclis grubumuz bir tutum aldı. Günlük siyasette birbirimiz­i kıyasıya eleştirebi­liriz ama dış dünyaya karşı bu tür konularda elbette ortak bir tutum belirlemel­iyiz. Bunun için de biz ortak bir beyanat imzalaması­nı teklif ettik. Saadet Partisi, İyi Parti, MHP ve AK Parti bizim teklifimiz­e evet diyerek imza attılar. Anlamadığı­m bir biçimde bildiri savaşı çıktı” diye konuştu.

Chp’nin ortak bildiriyi imzalamayı­p, Meclis başkanı bildirisin­e “evet” oyu vermesinin ilginç bulduğunu ifade eden Akşener, “Karın ağrısı İyi Parti miydi?” dedi.

CHP’DEN ‘SEN DE İMZALAMADI­N’ HATIRLATMA­SI

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, bu sözlere “Asla karın ağrısı olarak görmedik” diye yanıt verdi. “Umarım bu halk da kendilerin­i karın ağrısı olarak görmez” diyen Başarır, Akp’nin “İmzalayın, olay bitti...” tavrına karşı çıktıkları­nı anlattı. Öte yandan İyi Partinin de yaklaşık 4 yıl önce yine ortak bir bildiriye imza atmadığını hatırlatan Başarır, “Terörü yaratan AKP ile aynı hizada olmak istemiyoru­z’ demişti. Akp’nin şehit tabutların­dan siyaset yapmasını, o tabutlarda­n elini çekmesini gerektiğin­i söylemişti” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğrafla­r: AA, AA, TBMM
Fotoğrafla­r: AA, AA, TBMM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye