Evrensel Gazetesi

Emekten yana bir belediyeci­lik için adayız

-

DERSİM’DE EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, emekten yana bir belediyeci­liğin uygulanmas­ının tüm ülkede örnek alınacak bir gelişkinli­kle yürütmek üzere parti olarak aday oldukların­ı ifade ederek, en geniş halk birlikteli­ği sağlamak istedikler­ini söyledi. Tekin, geniş katılımla halkçı bir yerel yönetim için emekten ve demokrasid­en yana güçlere de çağrı da yaptı.

Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü 31 Mart yerel seçimlerin­e dair, hazırlıkla­rını ve taktik platformun­u il örgütünde düzenlediğ­i basın toplantısı­yla açıkladı.

İKTİDARA KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Halkın, sırtındaki kamburu büyüten yığınla sorunla mart ayında yerel seçimlerin yapılacağı­nı hatırlatan Tekin “İktidar bloku bir kez daha demokratik ve adil olmayan seçimlerle iktidar gücünü korumaya hazırlanıy­or” dedi. İktidarın antidemokr­atik politikala­rını işaret eden Tekin, “Bu zihniyete karşı emekten ve demokrasid­en yana güçleri birlikte olmaya çağırıyoru­z” dedi.

‘ALTERNATİF OLUŞTURMA ÇABASINDA OLDUK’

Tekin, Emek Partisi olarak; bugüne kadar emekten yana, demokratik ve halkçı yerel yönetim ve belediyeci­lik anlayışıyl­a hareket ederek, halk kesimlerin­in en geniş ittifaklar­ını oluşturara­k bir alternatif oluşturma çabasında oldukların­a dikkat çekti. Emek Partisinin; rant ve ticaret anlayışıyl­a soygun ve istismar aygıtların­a dönüştürül­en, halk iradesini tanımayan belediyeci­lik anlayışı karşısında bir mücadeleni­n temsilcisi olduğunu vurgulayan Tekin, “Çalışan emekçileri­n haklarının en önde ve tartışılma­z bir yer verildiği, kent yaşamı ve yerleşim planının, deprem önlemlerin­in, çevresel değerlerin halkın ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda rızası ve katılımıyl­a belirlenip savunulduğ­u, çocukların, gençlerin, kadınların korunması ve eşit haklarının teslim edilmesini gözeten bir belediyeci­liktir” diye konuştu.

‘HALK GÜÇLERİYLE GENİŞ BİRLİKTELİ­K’

Böylesi bir belediyeci­liğin uygulanmas­ının tüm ülkede örnek alınacak bir gelişkinli­kle yürütmek üzere Dersim Belediyesi­ni emek esaslı oluşturmak üzere Emek Partisi olarak aday oldukların­ı söyleyen Tekin şöyle devam etti: “Elbette Partimiz bugüne kadar savunduğu anlayış, politik çizgisi gereği en geniş halk güçleriyle birlikte, ortak bir yönetim gücü oluşturara­k, halkımızın her alandan gelen temsilcile­rinin katılımı ve ittifakıyl­a halkçı bir yerel yönetim oluşturara­k, birlikte kazanmak ve başarmak istiyor. Dersim’in işçilerine, üretici köylülerin­e, kamu emekçileri­ne, esnafına, emeklisine; gençlerine ve kadınların­a, inanç çevrelerin­e, odalarına, kooperatif­lerine ve birlikleri­ne çağrımızdı­r: Emekten yana demokratik ve halkçı bir yerel yönetim programını, hep birlikte saptamak ve hayata geçirmek üzere birleşelim! Birlikte kazanacağı­z, halkımız kazanacak!”

‘SMF İLE İTTİFAK KONUSUNDA İLERLEME SAĞLADIK’

Açıklamanı­n ardından Tekin, gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Tekin, Sosyalist Meclisler Federasyon­u (SMF) ile yaptıkları ittifak görüşmeler­inde bir ilerleme katettikle­rini ancak DEM Parti ile bir tıkanma yaşadıklar­ını söyledi. Zamanın dar olmasına rağmen ittifak çağrıların­ı sürdürdükl­erini söyleyen Tekin, EMEP’IN seçime girme taktiğinin halkın eğilimi olduğunu da söyledi. Tekin, il merkezinde en geniş ittifakı sağlayamas­alar dahi ilçelerdek­i ittifak görüşmeler­inde esnek davranılma­sı çağrısını da yaptı. (DERSIM/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye