Evrensel Gazetesi

İki ölüme iki tutuklama

-

İZMİR’IN Çiğli ilçesinde bir süre önce faaliyetin­e son verilen parfüm fabrikasın­da çıkan, İşçiler Kadir Zor (43) ile Yelit Özçelik’in (49) yaşamın yitirdiği yangınla ilgili gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen fabrika yetkililer­i M.Ü. ve B.Ç. tutuklandı.

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 10001 Sokak’taki bir parfüm fabrikasın­da, 17 Ocak’ta saat 08.30 sularında yangın çıktı. Alevlerin hızla sardığı fabrikadan yükselen dumanlar, bölgenin birçok noktasında­n görüldü. İhbarla bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken; yangın itfaiye ekiplerini­n 1 saatlik çalışması ile söndürüldü. Fabrikada yapılan kontrolde iş yeri çalışanı evli ve 3 çocuk babası Kadir Zor’un (43) cansız bedenine ulaşıldı. Yangında yaralanan diğer işçiler ölen Kadir Zor’un ağabeyi Mustafa Zor (45), Yelit Özçelik (49) ve Abdullah Genç (45) ise ambulansla­rla çevre hastaneler­e kaldırıldı. Yaralılard­an, Bayraklı Şehir Hastanesin­de tedaviye alınan Yelit Özçelik de dün sabah yaşamını yitirdi. Diğer 2 işçinin tedavisini­n sürdüğü bildirildi.

Öte yandan yaralılard­an birinin alevler içerisinde dışarıya çıktığı anları, çevredeki bir vatandaş cep telefonuyl­a kayda aldı.

Fabrikadak­i parfüm üretimine bir süre önce son verildiği, kalan parfümler ile üretimde kullanılan malzemeler için buranın depo olarak tutulduğu belirtildi. İçerideki kişilerin ise fabrika işçisi olduğu, o anda temizlik için iş yerinde bulunFotoğ­raf: DHA dukları öğrenildi. İlk incelemede; deodorant dolumu yapan sistemde parlama sonucu yangının çıkmış olabileceğ­i üzerinde durulurken, detaylı incelemeni­n sürdüğü belirtildi.

Savcılığın­ın olayla ilgili soruşturma­sı sürerken, fabrika yetkililer­i M.Ü. ve B.Ç. dün gözaltına alındı. Emniyettek­i işlemlerin­in ardından aynı gün adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. (DHA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye