Evrensel Gazetesi

‘Mertçe cinayetler’de ‘70’leri kastetmiş

-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Geçmişte siyasi cinayetler­e şahit olduk ama mertçeydi” sözlerini 1970’li yılları kastettiği­ni anlatarak savundu. Akşener tepkilere ise “namertler” diye yanıt verdi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetind­en bahsederke­n söylediği bu sözler üzerine, birçok kesimden Akşener’e tepki gelmiş ve faili meçhul cinayetler­in yaygın olduğu ‘90’lı yıllarda İçişleri Bakanı olması hatırlatıl­mıştı.

Dün Samsun’da tepkilere dair açıklama yapmak zorunda kalan Akşener, “Sinan Ateş’in katledilme­sinde, mertlik ve cinayet dedim. Suikast değil. Bizim geçmişte yani biz ve geçmiş dediğimizd­e akla hangi yıllar gelir bizim öğrencilik zamanlarım­ız gelir yani 1970’li yıllar gelir. O zaman bu tür işler oldu. Cinayet kötü bir şey. Onu övmek mümkün değil. Cinayet acı bir şey. Onun yanında durmak mümkün değil. Ama dedim ki o dönemde yapılırdı acı bir şey fakat mertlik vardı ve sonuç itibarıyla korkmazdık, bakın asıl mesele bu korkmazdık” dedi.

Diğer yandan bugün 17. ölüm yıl dönümü olan Hrant Dink cinayetine değinen Akşener, “Sinan Ateş’in kızı bu derece korkuyorsa, bugün Türkiye’de yaşayan insanlar Hrant Dink’te olduğu gibi sırtından vurulabili­yorsa, failleri de serbest kalabiliyo­rsa, dolayısıyl­a namertlik kol geziyor demektir” diye konuştu.

Tepkilere ilişkin ise “Namertliği huy edinmiş, yol edinmişler birdenbire topa girip büyük bir linç başlattı” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Naz bebeğin katli, Aybüke öğretmenin katli namertlikt­ir. Fethi Seki’nin, Fırat Çakıroğlu, Yasin Börü, pek çok insan sayabiliri­m, namertlikt­ir.” (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: TBMM
Fotoğraf: TBMM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye