Evrensel Gazetesi

Halil Falyalı cinayetind­e karar çıktı

-

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmes­ine ilişkin haklarında dava açılan aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşleri­n de bulunduğu 7 sanığın yargılandı­ğı davada karar çıktı.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesin­deki duruşmada, Mehmet Faysal Söylemez’in “Tasarlayar­ak iki kez insan öldürme” ve “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçlarında­n sanık tarafından işlendiğin­in sabit olmaması nedeniyle beraat kararı vererek tahliyesin­e karar verdi. Mustafa Söylemez hakkında ise “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçundan beraatine karar veren heyet, Halil Falyalı ve Murat Demirtaş’ı öldürmek suçlarında­n “Tasarlayar­ak kasten öldürme” suçundan 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırara­k tutukluluğ­unun devamına hükmetti.

Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız’a Falyalı ve Demirtaş’a öldürmekte­n ayrı ayrı 12 yıl 6’şar ay hapis cezası olmak üzere toplam 25’er yıl hapis cezası verilerek tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Tüm sanıklar hakkında “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarında­n ise beraat kararı verildi.

PEKER ‘ARŞİV BANA GEÇTİ’ DEMİŞTİ

Otel ve kumarhanel­eri olan Falyalı’nın, siyasetçi ve bürokratla­rı müstehcen video kayıtlarıy­la tehdit ettiği iddiaları gündeme gelmişti. Bir dönem ifşa ve videolar yayımlayan Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, Falyalı’nın tutuklanma­sından 15 gün sonra “Arşiv bana geçti” demişti. Falyalı tahliye edildikten bir ay sonra Girne’de silahlı saldırıyla öldürüldü.

(HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye