Evrensel Gazetesi

Milliyet ‘rüya’ dedi, Sabah Erdoğan’a teşekkür etti

UZAY YOLCULUĞU GAZETELERİ­N BİRİNCİ SAYFALARIN­DA

-

TÜRKIYE’NIN ilk uzay yolcusu Alper Ge zeravcı’nın da içinde yer aldığı Spacex’e ait roket, uzaya vardı. Spacex’e ait Dragon kap sülünü uluslarara­sı uzay istasyonun­a (ISS) taşıyacak olan Falcon 9 roketi, canlı ya yımlanan geri sayımın ardından ABD yerel saatiyle 16.49’da (TSİ 00.49) fırlatıldı. Uzay yolculuğun­a ilk sayfada yer veren iktidara yakın medya “Büyük gurur”, “Türk bayrağı uzayda” ve “Uzay vatan” başlıkları­nı kullan dı. İktidar medyası bu ifadelerle ‘yerli ve milli’ uzay programı propaganda­sını sür dürdü.

TÜRKIYE UZAYDA

Tüm bunlar gazeteleri­n birinci sayfaların da yer aldı. Milliyet tam sayfa yer ayırdığı ha berinde “Bir rüya gerçek oldu, Türkiye artık uzayda. Hoş bulduk uzay vatan” manşetini kullandı. Uluslarara­sı uzay istasyonun­a dair bilgiler veren gazete, meydanlard­an izlenen yolculuk için “Nefesimizi tuta rak izledik” ifadelerin­i kullandı.

Sabah “Bu büyük gurur Türki ye’nin, ilk Türk astronot uzayda” baş lığıyla haberi sundu. Okan Müderri soğlu’nun “Teşekkürle­r Cumhurbaş kanı Erdoğan” sözlerine de manşette yer verildi. Türkiye “14 günlük gurur seyahati’, ve Türk bayrağı uzayda”,

Yeni Şafak “Türkiye yukarı bak”, Hürriyet “Uğurlar ola” başlığıyla uzay yolculuğun­u birin ci sayfaların­a taşıdı.

ILETIŞIM BAŞKANLIĞI­NDAN AÇIKLAMA

Uzmanların Gezeravcı’nın para ödeyerek kısa bir eğitimle uzaya gönderiliy­or olması sebebiyle astronot olmadığına dair söylem lerini ise İletişim Başkanlığı yalanladı. İleti şim Başkanlığı bu açıklamaya Gezeravcı’nın deney yapmak üzere uzaya gittiğini sebep gösterdi. (MEDYA SERVISI)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye