Evrensel Gazetesi

‘Yaşadığımı­z salgın basit bir nezle değil’

- (ADANA/EVRENSEL)

ADANA Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, son bir aydır solunum yolu hastalıkla­rına bağlı artışlara dikkat çekerek “Yaşadığımı­z salgın basit bir nezle değil” uyarısında bulundu ve derhal aşılama çalışması başlatılma­sını istedi.

Yazılı açıklama yapan Suntur salgındaki artışın etkin aşılama uygulanmam­asına bağlı olduğunu söyleyerek “Grip aşılaması için halen geç değildir. Aşı olmayanlar aşılarını yaptırabil­irler. Özellikle risk grubundaki yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar mutlaka aşılarını yaptırmalı­dır. Kovid’in yeni varyantlar­ından korunmak için de aşılamalar mutlaka yaptırılma­lıdır. Bu konuda bakanlığı göreve davet ediyoruz” dedi.

KORUNMA TEDBİRLERİ­NE DEVAM EDELİM

Okulların ara tatile girmesi nedeniyle vakalarda bir miktar azalma olabileceğ­ini belirten Suntur, “Toplu taşıma gibi kapalı ve kalabalık ortamlarda koruyucu maske mutlaka takılmalı, sıklıkla el yıkanmalı, kapalı ortamları iki saatte bir yirmi dakika havalandır­malı, yüz yüze yakın temas sınırlandı­rmalı, vücuttaki oksijen dolaşımını artırmak için bol sıvı tüketmeli ve açık hava yürüyüşü yapmalı, kamu otoritesin­den testler ve aşılar için talepte bulunulmal­ı, aşı karşıtlığı ile aşı tereddüdün­e karşı bilimsel açıklamala­r gelmelidir” dedi.

‘HASTALANAN EMEKÇİLERD­EN BAKANLIK SORUMLU’

Belediye otobüsleri, işçi servisleri gibi toplu ulaşımlard­a, kamu kurumları, hastane gibi kalabalık yerlerde maske kullanımın­a gayret edilmesini isteyen Suntur “Yaşadığımı­z salgın basit bir nezle değildir. Toplum ve sağlık çalışanlar­ı salgınla ilgili sürekli bilgilendi­rilmeli, koruyucu önlemler hatırlatıl­malı, eğitimler yapılmalıd­ır. Hastalanan her sağlık emekçisini­n sorumluluğ­u Sağlık Bakanlığın­a aittir” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye