Evrensel Gazetesi

Kaymakam tarafından dövülen imama soruşturma

-

KULP Kaymakamı Burak Akeller, 20 Ocak’ta Kulp ilçe merkezinde bulunan Küba Camii’ne giderek Cami İmamı Mahsun Koçağa’yı hutbeyi eksik okuduğu gerekçesiy­le mikrofonla dövdü. Akeller’in Koçağa’yı döverken, hakaret de ettiği öğrenildi. Koçağa’nın hastaneden darp raporu alarak, kaymakam hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Barosu, konuyla ilgili hukuki sürecin takipçisi olacakları­nı kamuoyunun bilgisine sundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kulp Kaymakamı tarafından camide darbedilen imam hakkında inceleme başlatarak, müfettiş görevlendi­rirken Diyarbakır Valiliği de olayın basına yansıması sonrası, kaymakam hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı­ğını açıkladı.

YERLİKAYA: METNİN TAM OKUNMASINI SAĞLAMIŞTI­R

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan Akeller’in, Diyanet tarafından gönderilen metnin tam okunmasını sağladığın­ı söyleyerek şu açıklamada bulundu: “Diyarbakır-kulp Kaymakamım­ız Burak Akeller cuma hutbesinde ‘Şehitlerim­iz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatma­da bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı­nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştı­r.”

‘GERÇEKLEŞT­İRİLEN SALDIRIYI KINIYORUZ’

DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüleri Yüksel Mutlu ve Mahfuz Güleryüz ise imama yönelik gerçekleşt­irilen çirkin saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Gerçekleşt­irilen şiddeti kınıyoruz. Kaymakam Burak Akeller’in yetkililer tarafından derhal görevden alınmasını ve tüm kamuoyunda­n özür dilemesini bekliyoruz. İtibarı lükse, şatafata sığdırmış olan Diyanetin bu konudaki sessiz tutumunu da halklarımı­zın takdirine bırakıyoru­z” denildi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? İmamı darp eden Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller
İmamı darp eden Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye