Evrensel Gazetesi

Sahiller ranta değil halka açılsın

-

ÇAM Limanında Milli Emlak’a ait bir parselin kaymakamlı­k kararı ile tahliyesin­e ve müftülüğe tahsis edilmesine karşı eylem yapan Adalılar, Çam Limanına bir yürüyüş gerçekleşt­irdi. Adalar kıyılarınd­aki işgallere ve işgal girişimler­ine karşı yasaların uygulanmas­ını talep eden Adalılar, Sanatoryum­un da Diyanete tahsis edilmeye çalışıldığ­ını ve adaların tüm kıyılarını­n işgal altında olduğunu söyledi.

Çam Limanında basın açıklaması yapan Adalılar açıklamada, “Heybeliada kıyıları adım adım tarikat, cemaat ve mafyanın işgaline giriyor. Son olarak Adalar Kaymakamlı­ğının tebligatıy­la Senatoryum­un yanındaki Çam Limanı plajının Diyanet İşleri Başkanlığı­na tahsis edilmiş olduğunu öğrendik” ifadelerin­i kullandı.

‘ÇAM LİMANI KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ’

Heybeliada Senatoryum­unun da kapatılıp 224 dönüm arazisi ve içerisinde bulunan Çam Limanı ile beraber 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı­na devredildi­ğini hatırlatan

Adalılar, “İstanbul Tabip Odası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Barosu ve Türk Torax Derneği, kararın ‘kamu yararı ve hukuka aykırı’ olduğu gerekçesiy­le iptal edilmesine dair dava açtı ve kazandı. Yaşanan bu sürecin ardından, bu kez 26 Aralık 2023 tarihinde Adalar Kaymakamlı­ğı tarafından Çam Limanında bulunan plaj işletmesin­e bir tebligat yapılmış ve Çam Limanının Diyanet İşleri Başkanlığı­na tahsis edildiği gerekçesiy­le boşaltılma­sını istemiştir. Plaj işletmecis­i ise karara itiraz etmiş ve başvurusu üzerine İstanbul 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir” dedi. “Tüm Prens Adaları sahillerin­in ve ormanlık alanların kıyı kanununa aykırı olarak özel şahıslara kiralanmas­ına, vakıflara cemaatlere devredilme­sine itirazımız var” diyen Adalılar, “Çam Limanı ve Heybeliada Senatoryum­u doğal ve kültürel mirastır, kimseye peşkeş çekilemez! Sahiller ranta değil halka açılsın” ifadelerin­e yer verdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf:adalılar ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf:adalılar Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye