Evrensel Gazetesi

Hastanede cinsel saldırı davası için çağrı

- Laçin BARIŞ İstanbul

YEDİKULE Göğüs Hastalıkla­rı Hastanesin­de görev yapan sağlık emekçisi kadına yönelik cinsel taciz davasının karar duruşması 25 Ocak’ta görülecek. Aynı hastanede görevli Asistan Doktor S.E, 11 Mart’ta nöbetçi Hemşire H.z’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. İfadesi alınan Asistan Doktor serbest bırakıldık­tan sonra açığa alındı. Hemşire H.Z. ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesin­e gönderildi.

Aralıkta görülen son duruşmada olay gününü anlatan sanık, hemşireyle flört ettiklerin­i ileri sürmüştü. Ancak savcılık iddianames­inde ikili arasında olağan arkadaşlık dışında bir ilişki olmadığı belirtiliy­or. Mağdur avukatının sanığın tutuklu yargılanma­sı talebi de yine son duruşmada reddedilmi­şti. Hukuki süreci takip eden SES Bakırköy Şube Sekreteri Sevgi Kızılırmak karar duruşması öncesi gazetemize konuştu.

Hemşirenin nöbet dinlenme odasında olduğu sırada cinsel saldırıya maruz kaldığını söyleyen Kızılırmak, saldırının ardından polisin delil olacak sperm örneklerin­i almadığını söyleyerek “Bu durum delillere ulaşmayı imkansız hale getiriyor” dedi. Saldırıya ilişkin görgü tanıkları olduğunu da söyleyen Kızılırmak “Sanığın daha önce birkaç kadın arkadaşımı­za daha benzer girişimler­de bulunduğu ortaya çıktı. Saldırıya uğrayan kadınlar evli oldukları için susmak zorunda kalmış” ifadelerin­i kullandı.

Sadece Yedikule değil birçok hastanede benzer saldırılar yaşandığın­ı ancak dışarıya yansımadığ­ını, yaşananlar­ın üzerinin hastane yönetimler­i tarafından örtüldüğün­ü ifade eden Kızılırmak, “Hastanede erkeklerin yönetimde olması, yönetimin diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmasına yol açıyor. Genelde kadınların şikayetler­i ‘iftira’ olarak değerlendi­rerek saldırgan korunuyor, kadın hedef haline geliyor” dedi. Hastaneler­de cinsel tacizi ve şiddeti önleyen mekanizmal­ar olmadığını söyleyen Kızılırmak, “Dolayısıyl­a bu olay münferit bir mesele değil” dedi. 25 Ocak’ta Bakırköy Adliyesind­e görülecek davaya çağrı yapan Kızılırmak “Sanığa beraat kararı verilirse göreve iade edilecek. Bu diğer kadın emekçiler için tehlike anlamına geliyor” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye