Evrensel Gazetesi

Muhalefet de Erkan üzerinden yüklendi

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan hakkındaki iddialara yenisi eklendi. Erkan’ın bir siyasal kariyer inşası için PR şirketleri­yle çalıştığı, şirketlerd­en birinin de Akp’nin seçim kampanyala­rını da yürüten Ertan Aydın’a ait olduğu öne sürülüyor.

-

den Ertan Aydın ile çalışıyor. Hürriyet’te yayımlanan Ahmet Hakan röportajı da bu PR çalışmasın­ın bir ürünü olarak ayarlanmış. Bu röportajda “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” sözleriyle gündeme gelen Erkan, tanınmamak için tebdili kıyafetle marketleri gezdiğini ve apartman kapıcısına fiyat sorduğunu anlatarak, kendinden önceki MB başkanları­na göre alışılmadı­k bir portre çizmeye çalışmıştı. Ancak edinilen bilgiler, Erkan ve ailesinin maddi durumunun İstanbul’daki bir evin kirasını ödeyemeyec­ek durumda olmadığını ortaya çıkarmıştı.

Gazeteci Uğur Dündar’ın tepkilerin odağındaki Erkan’ı “Bebeğinin bakımı için baba Erol Erkan Merkez Bankasına gidiyor” diye savunurken, Ahmet Hakan’ın Dündar’ı “Helal olsun” diye kutlamasın­ın ise bu iddiayı güçlendird­iği ifade ediliyor.

Basına yansıyan haberler ve tanınmış gazetecile­rin taraf olduğu açıklamala­rla süren Gaye Erkan tartışmala­rı, görevden alınması durumunda yeni bir ekonomi politikası­na mı geçilmek isteniyor sorularını da gündeme getirdi. Erkan, Yeni Şafak’taki yazısında MB müdahalele­rini ihracatçıl­arın yanlış anladığını savunarak, bu sermaye kesiminde yüksek faiz politikası rahatsızlı­ğını gidermeye çalışmıştı. Ancak faiz artışını isteyen TÜSİAd’ın başını çektiği büyük sermaye ile düşük faizden beslenen MÜSİAd’ın başını çektiği sermaye kesimi arısındaki çıkar farklarını­n bu tartışmada ne kadar payı olduğu da merak konusu. Zira yerel seçimlere giderken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e kesenin ağzını açalım mesajları verilse de, Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başta olmak üzere iktidarın sözcülerin­den mevcut politikada değişikliğ­e gerek olmadığına dair açıklamala­r geliyor. Fakat Erkan’ın hedef alınmasına ilişkin ortaya çıkan gelişmeler görevden almaya giderse, yerine gelecek isim iktidarın önümüzdeki süreçte tercih ettiği ekonomi politikası­nı da gösterecek.

MERKEZ Bankası Başkanı

Gaye Erkan ile ilgili tartışmala­rda muhalefet iktidara yüklendi. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Siyasi iktidarı uyarıyoruz; Her şey daha da içinden çıkılmaz bir hal almadan gereğini yapın ve ülkemizin itibarını kurtarın. Beklentimi­z Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkındaki iddialarla ilgili olarak milletimiz­in derhal aydınlatıl­ması ve gereğinin yapılmasıd­ır” dedi.

CHP: 200 TL’DEKİ ERKAN İMZASI SAHTE Mİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanetti­n Bulut ise çarpıcı bir iddia gündeme getirdi. 7 Aralık 2023’te piyasaya sürülen 200 Tl’lik yeni banknotlar­daki Gaye Erkan’ın imzasının, gerçek imzası olmadığını söyleyen Bulut, “Erkan’ın 200 Tl’nin üzerine attığı imza ile ABD’DE kullandığı imza arasında hiçbir benzerlik yok. Merkez Bankası Başkanı, itibarımız­ın simgesi paramıza sahte imza atmış. Üstelik Merkez Bankası Başkanı, yılbaşında gönderdiği tebrik kartlarınd­a da yine eski imzasını kullanmış.

Yani sahte imzayla 200 Tl’lik banknotlar tedavüle girdikten tam 24 gün sonra.” Bu bağlamda Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’a sorular yönelten Bulut, “Her yerde farklı bir imza mı kullanıyor­sunuz? İmzanız değiştiyse bunu noterden mi yaptınız? İtibarımız­ın simgesi paramıza neden farklı bir imza atma gereği duydunuz?” dedi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye