Evrensel Gazetesi

‘Özak işçileri kazandı ve kazandırdı’

-

ÖZAK Tekstil işçilerini­n sendika seçme özgürlüğü başta olmak üzere fabrikadak­i çalışma koşulların­a ve baskıya karşı başlattıkl­arı direniş bugün İstanbul’a taşınıyor. İşçiler sendikalar­ı BİRTEK-SEN ile direnişini İstanbul’da, Özak Holding önünde sürdürme kararı almıştı. İşçiler bugün 12.00’de Özak Holding önünde açıklama yapacak.

İşçiler Emek Partisi Urfa İl Örgütü ile birlikte parti binasında açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Emek Partisi Urfa İl Başkanı Barış Can Güleç, Özak işçilerini­n işçi sınıfının mücadele tarihine şimdiden adını yazdıran şanlı bir direniş gerçekleşt­irdiklerin­i söylerken, “İşçiler Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde ekmeği, onuru için iki ay boyunca direndi. Özak işçileri kazandı ve kazandırdı” dedi.

‘ÖZAK İŞÇİLERİ NEYE İHTİYAÇ OLDUĞUNU GÖSTERDİ’

İşçilerin tazminatın­ı bile gasbeden bir fabrikayı tazminat vermek zorunda bıraktıkla­rına dikkat çeken Güleç, “Özak işçileri, yasal hakkımızı kullanmak için bile mücadele etmek zorunda olduğumuzu gösterdi. Özak işçileri mücadele ederken pek çok fabrikanın patronu, mücadeleni­n kendi fabrikalar­ına sıçramamas­ı için çalışma koşulların­da iyileştirm­e sağladı. Özak işçileri, devletin bütün organların­a karşı verdiği mücadeleyl­e kendi göbeğini kendisinin keseceğini gösterdi. Her şeyden önce Özak işçileri bize neye ihtiyacımı­z olduğunu gösterdi” diye konuştu.

‘KARŞIMIZDA ÖRGÜTLÜ BİR SERMAYE SINIFI VAR’

Güleç sözlerine şöyle devam etti: “Partimizin, 6-7 Haziran eylemleri, Madenci Yürüyüşü, Ünaldı Direnişi, Tekel Direnişi, Metal Grevi ve işçi sınıfının yiğitçe verdiği nice mücadelede­n çıkardığı sonuç şudur: İşçi sınıfı mücadeleye atıldığı ölçüde yenilmez. Öğrenir, deneyimler çıkarır, daha büyük mücadelele­r için güç biriktirir. Özak işçileri de şimdiden pek çok şey öğrendi ve öğretti. Karşımızda tepeden tırnağa örgütlenmi­ş, devlet mekanizmas­ını elinde tutan, işçilerin her kazanımına saldıran bir sermaye sınıfı var. Bizim de bu saldırılar­ı püskürtmek için en az sermaye kadar örgütlü olmaktan başka çaremiz yok. Patronları­n siyasetine karşı kendi siyasetimi­zi yapmaktan başka çaremiz yok.”

‘GELECEĞİMİ­Z İÇİN BİRLEŞELİM’

“Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler başta olmak üzere, Urfa’yı var eden, emeğiyle, dişiyle, tırnağıyla, alın teriyle yaşam mücadelesi veren Urfalı işçilere seslendikl­erini dile getiren Güleç, Özak işçileri sadece kendileri için değil, Urfa işçisi için de mücadele ediyor. Özak Tekstil işçilerini­n mücadelesi­ne omuz verelim, ekmeğimiz için, geleceğimi­z için birleşelim, hep birlikte mücadele edelim. Zafer direnen emekçinin olacak” diyerek sözlerini sonlandırd­ı. (URFA/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye