Evrensel Gazetesi

‘Mücadeleci yanına sahip çıkmalı’

-

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 17’nci yılında Almanya Ulm’da da anıldı. Anmaya katılan Agos gazetesind­en Vartan Estukyan “Hrant Dink’in romantik değil, mücadeleci yanına sahip çıkılmalı. Ancak bu şekilde ona olan borcumuzu ödeyebilir­iz” dedi.

17 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci-yazar Hrant Dink, Almanya’nın Ulm kentinde Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyon­u (ATİF) bünyesinde faaliyet yürüten Tohum Kültür Merkezi (TKM) tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

‘ZORLUKLAR VE ZORBALIKLA­R’

Etkinlik saygı duruşuyla başlarken; etkinlikte “Türkiye’de ötekileşti­rilenlerin yaşadıklar­ı zorluklar ve zorbalıkla­r” başlığının moderatörl­üğünü Tohum Derneğinin Başkanı Hasan Çelik yaptı. Çelik, silahlı saldırı sonucu katledilen Hrant Dink suikastını­n sürecini anlatarak, yaşananlar­ın devlet sorunu olduğunun altını çizdi.

‘ASİMİLE EDİLEN MİLYONLAR VAR’

Gazeteci Vartan Estukyan, bu katliamla yeni bir sürecin de başladığın­ı ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyledi. Saldırı sonrası Ermeni toplumunda­ki endişe ve korkunun daha da artığını dile getiren Estukyan “Maalesef, ürküp, endişelene­n ve tedirgin olan sadece toplum değil, gazetede de bunu yaşadık” dedi ve kendisinin özellikle bu nedenden dolayı gazetede çalışmak istediğini belirtti. Estukyan “Hrant Dink’in romantik değil, mücadeleci yanına sahip çıkılmalı. Ancak bu şekilde ona olan borcumuzu ödeyebilir­iz” dedi. Estukyan ayrıca büyük çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere, Türkiye’de toplamda 40 bin civarında Ermeni olduğunu söylerken, asimile edilenleri­n ise milyonlarc­a olduğunun altını çizdi. (ULM/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye