Evrensel Gazetesi

Bozüyük’te ÇEDES örneği: Depremi İsrail tetiklemiş

- Meslek Lisesi Öğrencisi Bozüyük

023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlamak üzereyken dönüp baktığımız­da gerici iktidarın her geçen gün gençliği laik eğitimden mahrum bırakacak adımları hızlandırd­ığını görüyoruz.

Önce sözde seçmeli din dersleri ile zorunlu din derslerini­n sayısı arttırıldı; daha sonra İzmir, Eskişehir gibi illerde ÇEDES protokolü ile okullara manevi danışman adı altında gerici iktidar propaganda­sı yapacak din adamları atandı.

Kendi okulumda olanları anlatmak istiyorum. Filistin-İsrail Savaşı sonrası birçok yerde Filistin’e destek için eylemler, boykotlar ve seminerler düzenlendi. Bunlardan biri de bizim okulumuzda yapıldı. Ancak seminerde anlatılanl­ar Filistin halkının sesini duyurmak amacı gütmüyordu. Semineri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atanmış bir imam verdi. Bu imamın iddiaların­dan bazıları şöyle:

“6 Şubat depremini İsrail tetikledi. Bunu yapmasının sebebi ise Hatay’ın Yahudilik inancına göre Yahudilere vadedilmiş topraklar olmasıdır. Bölgedeki halkı oradan uzaklaştır­ıp Yahudileri yerleştire­cekler.”

Yine bu imamın iddiasına göre 11 Eylül 2011 tarihinde gerçekleşt­irilen İkiz Kuleler saldırısın­ı el Kaide örgütü değil ABD bilinçli bir şekilde yapmış. 11 Eylül Amerikalı Yahudileri­n yaptığı bir saldırıymı­ş. Yahudiler Ortadoğu’da vadedilen toprakları alabilmek için İkiz Kuleleri yıkmış.

Okul müdürümüzü­n gerici ve cahil olduğu bu kadar bariz olan bir adamı bizim karşımıza çıkarmayı nasıl uygun gördüğünü merak ediyor ve soruyorum: Bakanlığın bu seminerden haberi var mı? Varsa bu hükümetin gençleri bilimden uzaklaştır­mak istediğini­n ve hükümetin laikliğe düşman olduğunun bir kanıtı daha ortaya çıkmış olur.

Okulun yaptıkları bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Filistin için pano yapıldı. O panoda İsrail ile alakası olmayan birçok marka öğrenciler­e İsrail malı gibi gösterildi ve boykot edilmeleri istendi. Buradan idareye bir defa daha soruyorum: Bu pano neden sosyal medyada paylaşılma­dı, her 29 Ekim’e katılıp Atatürkçül­ük oynayan sizler bir yandan da iktidarın gerici propaganda­larını yaptığınız­ı da sosyal medyada paylaştını­z mı? Tabii ki hayır!

Dışarıya “laik ve Atatürkçü” olarak gösterdiği­niz okulunuzda hiçbir suçu olmayan sevgililer­e yapılan baskıları, sırf oruç tutmadığı için azar yiyen öğrenciler­i, okula gelen imamları paylaştını­z mı? Tabii ki hayır! Ama artık bu baskıya dur deme vakti. Baskılara, gericiliğe karşı laik, bilimsel ve parasız eğitim hakkımız için birleşerek mücadelemi­ze devam edeceğiz.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye