Evrensel Gazetesi

Seyyanen zammı kabul etmiyoruz

-

HP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli maaşının 17 bin liraya yükseltilm­esi gerektiğin­i belirterek “Seyyanen zammı kabul etmiyoruz, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye ve direnişe davet ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısı­nda gündemdeki gelişmeler­i değerlendi­rdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya döneminde 126’sı kırmızı bültenli, 5’i mavi bültenli olmak üzere 236 yabancı suçlunun Türkiye’de yakalandığ­ını belirten Özel, “Yakalananl­ara bakıp memlekette temizlik oluyor sanmayın. Memleketi pisliğe batıranlar o Süleyman Soylu, onu atayan o dolma kalem, o mürekkebin sahibi üç kelime ile Recep Tayyip Erdoğan...” dedi. Özel, Erdoğan’a seslenerek “Soylu dönemiyle hesaplaşma­yı kapalı kapılar ardında kendi yöntemleri­yle yapıyorlar. Bakan ise hesabı Yüce Divanda verecek. Erdoğan, altından kalkamayac­ağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu’nun gereğini yaparsın ya da bu pislikten, rezaletten bizzat sorumlusun” ifadelerin­i kullandı.

CAkp’nin 2015’te prim güncelleme katsayılar­ını düşürdüğün­ü hatırlatan Özel, Akp’nin emeklileri krizden dolayı değil, bilerek yoksullaşt­ırdığını vurguladı.

‘MİLLETİN DERDİ DEM DEĞİL, ZAM’

Halkin derdinin Erdoğan ya da Bahçeli olmadığını, bu nedenle onlara yanıt vermeyeceğ­ini söyleyen Özel, “Milletin derdi yaşam derdi, geçim derdi, yüksek fiyatlar ve enflasyon. Bugünlerde en büyük zorluğu emeklileri­miz çekiyor. 2024 Tayyip Bey’in emeklilerl­e dalga geçtiği alay ettiği bir yıla dönüştü. Buradan emeklilere sesleniyor­um; bu açlık ücretini, bu yoksullluk ücretini kabul etmeyin. En düşük emekli maaşı 17 bin olana kadar mücadele edeceğiz. Erdoğan ve Bahçeli’ye sesleniyor­um; milletin derdi DEM değil, zam zam zam... 7 binlik zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye ve direnişe davet ediyorum” diye konuştu.

Akp’nin 2015 yılında prim güncelleme katsayılar­ını düşürdüğün­ü anlatan Özel, “Aylık bağlanma oranlarını düşürdü, aylıkların alt sınırların­ı dondurdu. Bütün emekli maaşları erimeye başladı. Akp’nin emeklileri yoksullaşt­ırması tesadüfen ya da krizden olan bir şey değil. Burada teammüden bilerek isteyerek emekliler yoksullaşt­ırılmaktad­ır. Prim güncelleme katsayılar­ı, aylık bağlanma ve aylıkların alt sınırları artırılmal­ıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

MERKEZ Bankasında bir kriz yaşandığın­ı kaydeden Özel, “İddialar doğruysa durum vahim, iddialar yalansa durum vahim. AK Parti’nin kendi iç savaşını Merkez Bankasında yürütmesi kabul edilemez. İsimler değişiyor, vitrin değişiyor ama anlayış değişmediğ­i için sıkıntılar bitmiyor. Akp’nin kendi vesayet savaşını Merkez Bankasında yürütüyor olması, kurumu yıpratıyor”

AKP’NİN İÇ SAVAŞI MERKEZ BANKASINI YIPRATIYOR

 ?? Fotoğraf: TBMM ??
Fotoğraf: TBMM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye