Evrensel Gazetesi

Hile bunların diğer adıdır

-

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, kayyum ile belediyele­rin gasbedildi­ği şehirlerde on binlerce seçmen kaydırma tespit etiklerini anlatarak, “Hile bunların diğer adıdır” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Meclis grup toplantısı­nda konuştu. İki önemli çağrı yapmak istediğini belirten Bakırhan, “Birincisi Türkiye halklarına­dır. Yükselen milliyetçi ve ırkçı dalgaya karşı bizi ancak ortak değerlerim­iz olan barış ve demokrasi bir arada tutabilir. Bu sebeple herkesi güçlü bir ülke uzlaşısına katkı sunmaya davet ediyoruz. İkinci çağrımız, zerre-i miskal bir devlet aklı kaldıysa onadır. Bölgede kaos ve karmaşa hakimken, en iyi seçenek toplumsal barışı sağlamaktı­r. Demokratik çözüm ve barış için adım atmak gelecek nesillere olan borçlarımı­zdır. İmralı kapıları her aralandığı­nda demokratik çözüm umudu büyümüştür ülke huzura kavuşmuştu­r” dedi.

‘IĞDIR’DA BİN 500 OYLA KAZANDIK, 4 BİN SEÇMEN TAŞIDILAR’

Yerel seçimlerde Kürt illerinde on binlerce seçmen kaydırma tespitinde bulundukla­rını anlatan Bakırhan, “Hile bunların diğer adıdır. Iğdır merkezde 2019 seçimlerin­i bin 511 oyla oyla kazandık. Iğdır merkeze en az 4 bin 361 kaçak seçmen taşımışlar. Milletveki­li seçildiğim Siirt merkezinde 2019 seçimlerin­i bin 161 fark oyla kazanmıştı­k, merkeze en az 6 bin 819 seçmen taşımışlar. Siirt’in Kurtalan ilçesinde 700 oy farkla seçimi kazanmıştı­k, sadece bir sandığa 976 seçmen taşımışlar. Şırnak’ın Uludere ilçesinde 2 bin 200 oyla birinci parti olduk, yurt içinde kaçak seçmen bulamamışl­ar bu sefer Uludereli olmayan, yurt içinde oy kullanmaya­n, yurt dışı kayıtlı 3 bin 55 kişiyi taşımışlar. 2019 seçimlerin­de hile ve hurdayla Ağrı Belediyesi­ni aldılar. 7 bin 252 oy farkla şu anda birinci partiyiz belediye sınırları içerisinde. Şimdi halkın iradesine kayyum atamak için Ağrı’ya binlerce kaçak seçmen taşıdılar” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: TBMM ??
Fotoğraf: TBMM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye