Evrensel Gazetesi

Kaymakamlı­k binasında kavga

-

DIYARBAKIR’ıN Kulp ilçesinde Kaymakam Burak Akeller’in hutbe nedeniyle İmam M.k’yi darbetmesi tartışmala­rı sürerken Kaymakamlı­k binasında olaya ilişkin gerginlik yaşandığı iddia edildi.

Yenigün Haber’den Metin Bekiroğlu’nun haberine göre dün, darp soruşturma için müfettişle­rin Kaymakamlı­k binasına geldiği, Kaymakama destek veren AKP İlçe Başkanı Abdülselim Toprak ile imamın akrabaları arasında gerginlik yaşandığı ifade edildi. Yaklaşık yarım saat süren gerginliği­n polislerin araya girmesiyle sona erdiği belirtildi.

‘TEK TIP HUTBE DARBE DÖNEMININ ICADI’

Eski AKP’LI Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de sosyal medya hesabından tartışmaya katıldı. Tek tip hutbe uygulaması­na “darbe döneminin icadı” diyen Çelik, “İl ve ilçe müftüleri ve din adamları öncelikler­i elbette belirleme ehliyetine sahiptirle­r. Ancak tek tipçi, dayatmacı, doğruları tekeline almış devlet aklı, müftüye ve imama da güvenmez. İmamlara, her hafta eline 23 Nisan şiirleri tutuşturul­muş çocuk muamelesi yapan Diyanet İşleri Başkanlığı ve dolayısıyl­a devlet bence çok büyük bir hata yapıyor” ifadelerin­i kullandı. Çelik ayrıca, “Tek tip hutbe olmazsa, ya maazallah imamlar yanlış şeyler söylerlers­e ne olacak halimiz!’ hesabı yapmak da halkını, hatta din adamlarını potansiyel tehlike gören bir devlet aklının ürünüdür. Çok yanlış bir kararla, ki ben buna şiddetle karşı çıkmıştım, okullarda öğrenciler­in formaların­ı, militarist, tek tipçi bir görünüm arz ediyor gerekçesiy­le kaldıran bir iktidar, tek tip hutbe saçmalığın­ı sürdür

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye