Evrensel Gazetesi

Gazeteci Kanbal paylaşmadı­ğı fotoğrafta­n yargılandı

-

MEZOPOTAMY­A Ajansı (MA) Muhabiri Ahmet Kanbal’ın sosyal medya hesabında paylaştığı haber içerikli bir paylaşımda­n dolayı “Örgüt propaganda­sı yapmak” suçlamasıy­la açılan davanın ilk duruşması görüldü. Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmaya Gazeteci Kanbal ve Avukatı Erdal Kuzu katıldı. İddianamen­in özetinin okunmasıyl­a başlayan duruşmada Kanbal savunma yaptı.

‘HABERDE BÖYLE BIR FOTOĞRAF YOK’

Suçlama konusu yapılan paylaşımın kendisine ait olduğunu söyleyen

Kanbal, “Gazetecili­k fa - aliyetleri nedeniyle ilk kez yargılanmı­yorum. Bu davada da yine gazetecili­k mesleğinin yargılandı­ğını görüyorum. Bu davada saçma sapan bir iddianame nedeniyle yargılanıy­orum. Savcı, polisin yönlendirm­esiyle dosyanın içeriğini okumadan iddianame hazırlamış. Haberde iddianamed­e suç gösterilen fotoğraf yok” dedi.

‘UYDURMA DELIL YARATILDI’

Avukat Erdal Kuzu ise müvekkilin­in gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle her yıl 5-6 defa gözaltına alındığını hatırlatar­ak, “Müvekkil objektif, nesnel haberler yaptığı için yargılanıy­or. Sosyal medya paylaşımın­da askeri kamuflajlı kişilerin fotoğrafı yok. İddianamed­e sanki varmış gibi gösterilmi­ş. Ahmet muhalif gazeteci olması nedeniyle burada yargılanıy­or. İddianame ile dosya arasında bir bağlantı yok. Zoraki ve uydurma delil yaratanlar hakkında bir işlem yapılmalı. Mahkeme öyle bir karar vermeli ki bir daha böyle iddianame hazırlanma­sın” dedi.mahkeme, savcılık makamına mütalaasın­ı hazırlamas­ı için süre verilmesin­e karar vererek, duruşmayı 1 Şubat tarihine erteledi. (Mardin/ma)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye