Evrensel Gazetesi

VARLI: KAYMAKAMA MÜDAHALE YETKİSİNİ KİM VERDİ?

-

memelidir.” dedi.

TERKOĞLU: DEVLET KRIZININ HABERCISI

Gazeteci Barış Terkoğlu Cumhuriyet gazetesind­eki “Genç kaymakamla­r rahatsız” yazısında yaşanan tartışmanı­n İslamcı-ülkücü çatışması olduğunu ifade etti. Terkoğlu yazısında şunları dile getirdi: “Ağır hakaretler­le süren tartışmada iki taraf da birbiri için tasfiye çağrısı yaptı. Kendilerin­den ses beklenen AKP’LI siyasetçil­er ise Mhp’nin devletteki kadrolarıy­la kendilerin­i destekleye­n memurlar arasındaki savaşı sessizlikl­e izledi. Bir tarafta İslamcı memurlar öte yanda ülkücü mülkiye. Bir tarafta Memur-sen öte yanda Kamu-sen. Bir tarafta seçim öncesinde ‘bölgenin hassasiyet­leri’ diyen iktidarın İslamcılar­ı, öte yanda ‘Ya devlet başa kuzgun ya leşe’ diyen iktidar ortakları. Kulp’taki olay, Aym-yargıtay krizi gibi belirginle­şen devlet içindeki fay hatlarının daha da görünmesin­i sağladı.”

BAHÇELI SAHIP ÇIKTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

HALKLARIN Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletveki­li Gülderen Varlı ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlamas­ı istemiyle TBMM Başkanlığı­na soru önergesi verdi. Varlı şu soruları sordu: “Hakkında Vali lik ve Bakanlığın­ız tarafından inceleme baş latılan Kaymakam Burak Akeller, soruştur ma bitene kadar neden açığa alınmamışt­ır? Burak Akeller’e müdahale etme, uyarma yetkisini kim vermiştir?”

de partisinin haftalık grup toplantısı­nda yaptığı konuşmada Kaymakam Burak Akeller’e sahip çıktı. Bahçeli, “Müslüman Allah’tan başkasına asla boyun eğmez. Huzurların­ızda kurt Kaymakamım­ız Burak Akeller’in alnından öpüyorum” dedi.

(HABER MERKEZI)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye